Osona/Ripollès

Pràcticament independitzats

Sant Miquel de Balenyà ja funciona plenament com a EMD les primeres setmanes post 24M.

Després d’un període provisional des del febrer i un cop passades les eleccions del 24 de maig, Sant Miquel de Balenyà ja funciona plenament com a Entitat Municipal Descentralitzada (EMD). A efectes pràctics, en el dia a dia “som un altre poble, tot i que tenim una situació administrativa diferent”, afirma Èric Vila, president de l’EMD, ja que “ens governem i ens gestionem nosaltres”. En el terreny personal, el president-alcalde està fent una “transició natural”, ja que els darrers quatre anys era alcalde de Seva, en un càrrec en què va estar “molt còmode”. Diu que respecte als darrers quatre anys “la feina és la mateixa però en lloc de 3.000 habitants en som 1.250”. Assegura que tenen molt bona relació amb l’equip de govern de Seva, en el qual és regidor d’Ensenyament, de manera que la tasca és “fàcil”.

Encara que alguns dels veïns diuen que de moment no noten gaire el canvi, ja que feia un temps que hi ha una oficina municipal al nucli, Vila explica que “en ser menys personal toca trepitjar més carrer i solucionar situacions que a vegades el personal municipal podia fer”. Amb tot, comenta que ara “la gestió té més velocitat”, a banda que “la gent estan contents de tenir a l’oficina els regidors i el president-alcalde”, que té una dedicació del 50%.

Pel que fa a l’autonomia, “no hi ha res en què l’Ajuntament de Seva interfereixi en el dia a dia”, ja que són poques les competències que no tenen delegades: les modificacions puntuals del POUM, el recapte d’impostos com l’IBI, l’IAE i dels vehicles –no de les taxes–, en què després “ens retornen la part proporcional”.

Els primers dies, comenta el president, “hem treballat molt”, i ja tenen “coses engegades”, a banda que “hem demanat subvencions i n’hem rebut alguna”. Per als propers mesos tenen alguns projectes com “acabar el teatre i la pista poliesportiva”, que no es va enllestir del tot amb el Pla Zapatero. De cara al setembre començarà a funcionar altre cop el consell de participació, “a part de l’òrgan de govern, que valora les decisions del govern i decideix què s’ha de portar a participació”. Un dels temes que es debatran les properes setmanes és com han de ser l’escut i la bandera.

Pel que fa als equipaments “no depenem de cap infraestructura de Seva i només caldrà fer petites actuacions.

Vila assegura que “en clau competencial com a EMD ho tenim tot” i el fet de marxar definitivament de Seva és una tasca que es treballa des de l’associació d’EMD, encara que és conscient que la llei és estricta amb els requisits per crear municipis nous.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT