Osona/Ripollès

Vilanova de Sau, a punt per acollir el BioRitme Festival

Les dues primeres edicions van ser a Cerdanyola i la tercera, a la riba del pantà

El BioRitme Festival trasllada la tercera edició a Osona i fa un gran salt qualitatiu. Aquest jove esdeveniment musical que se celebrava a mitjans de juliol al Bosc Tancat de Cerdanyola del Vallès ara tindrà lloc a la riba del pantà de Sau, a Vilanova de Sau, els dies 27, 28, 29 i 30 d’agost. Per aquest entorn privilegiat hi passaran més de 40 propostes musicals d’estils molt diversos a més de tallers, activitats per gaudir en família, mostres gastronòmiques i animació de tot tipus.

El BioRitme “és música, però no només això”, explica Jordi Urpí, membre de l’equip de producció. “És consciència, natura, activisme, salut i ecologia.” Per aquest motiu, al llarg d’aquests dies el festival oferirà “una experiència única de convivència i intercanvi, una filosofia de vida” en un paratge natural amb set espais diferents: tres escenaris amb música en viu i quatre zones d’activitats.

El proper dijous els grups Alquadrat, Pirat’s Sound Sistema, Buhos i la Sra. Tomasa, entre d’altres, inauguraran la programació musical a l’escenari principal, el BioRitme. L’endemà, La Troba Kung-Fú, Itaca Band, Zoo i Xeic! faran vibrar tot el pantà amb ritmes de rumba, ska i rap i lletres molt reivindicatives. Green Valley, Ojo de Buen Cubero i 9Son actuaran el dissabte, mentre que Pep Sala, Ferran Savall i Utara ho faran diumenge, un dia “més tranquil”.

Es tracta d’una programació que aposta pels artistes emergents i sempre posant un focus especial en el reggae, el mestissatge i la rumba catalana. Els grups s’han escollit també perquè comparteixen el missatge del festival: “O bé estan compromesos com a formació o bé personalment en moviments ecologistes i reivindicatius”, explica Urpí. D’altra banda, els discjòqueis s’encarregaran d’obrir i tancar cada jornada amb una nit especial: la de divendres a dissabte, en què la idea “és que hi hagi música sense parar”. Això serà possible gràcies als DJ, alguns ja presents en altres edicions com King Horror o DJ Ogt, als quals se sumen noms destacats com César Mimesis, Psygroo o Paradigmantra, amb l’estil goa trance, o Dr. Batonga! i DJ Grounchoo, que ens apropen a l’escena balcànica. I com no hi podia faltar, la festa més de moda tancarà els quatre dies de festival: la festa Bio-Holi Colours. Tal com el seu nom ja apunta, la tradicional festa hinduista ara serà ecològica ja que la pols que s’importarà d’Alemanya estarà composta per ingredients naturals i biodegradables. I per acabar-se d’ambientar, la música oriental i l’espectacle de dansa que recorda els encantadors de serps traslladaran definitivament el festival a l’Índia.

Festival de nit, activitat de dia

Les actuacions musicals del BioRitme Festival marcaran la tarda i la nit de les quatre jornades, però el BioRitme vol ser un festival de dia i de nit, amb activitats complementàries “que tinguin una filosofia al darrere” vinculada a l’ecologia i la natura.

Així, els assistents disposaran d’una oferta de parades amb productes artesans i ecològics al BioMarket, tallers i jocs cooperatius a la Zona MamaTerra, un espai per donar a conèixer i practicar teràpies naturals, des de ioga a diferents tipus de massatges i activitats familiars amb animació, descoberta de la natura o un taller “on podran aprendre a fer pa”. Hi haurà, fins i tot, una embarcació que es propulsarà amb energia solar per fer passejades per l’embassament de Sau “d’una manera sostenible”.

BioRitme és un festival que va néixer vinculat a la fira BioCultura, que té lloc anualment a Barcelona i està considerada la més important de l’Estat espanyol pel que fa a productes ecològics i consum responsable. Els organitzadors “som la gent més jove implicada a BioCultura”, explica Jordi Urpí.

Preparats per 2.000 espectadors

BioRitme va fer les dues primeres edicions al Bosc Tancat, un espai natural situat al terme de Cerdanyola del Vallès. “Des del principi ja pensàvem en Sau, però no ha pogut ser fins ara”, diuen els organitzadors. Per tant, arriben a Vilanova de Sau amb la intenció de quedar-s’hi si l’experiència d’aquest any és positiva. Han posat una cura especial a explicar el projecte als veïns, amb els quals ja van mantenir una reunió el passat mes d’abril. “No volem que ens vegin com un bolet que ha aparegut de cop i volta.” L’espai que han reservat, a la riba de l’embassament i a prop de la casa de colònies de Can Mateu i Els Porxos, està previst per un màxim de 2.000 persones, moltes de les quals s’espera que arribin en els autobusos que l’organització ofereix des de Barcelona. L’entrada anticipada per als quatre dies val 48 euros

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró