Osona/Ripollès

El 23è Toca-sons acaba afusellat

Jordi Costa i Font, durant molts anys cap del sometent, va ser el taradellenc escollit ahir per encarnar el 23è Toca-sons. Per primera vegada no va acabar morint a la forca sinó que va ser executat pels sometents després de ser declarat culpable en e

  • VÍDEO: 211548

Puntual a les 7 de la tarda, en Toca-sons acompanyat per tota la seva banda de bandolers va sortir del pont de Can Just per entrar a Taradell, on l’esperava el grup de sometents, encapçalat per l’agutzil. Les baralles entre les dues bandes van ser constants durant tota la tarda i també els robatoris del bandoler a diferents bars i a la pastisseria Sant Sebastià.

També hi va haver espai per a l’Esbart Sant Genís que va fer el ball de festa major i després de tanta baralla va arribar una treva temporal que va servir per homenatjar a la junta sortint de la Festa d’en Toca-sons.

En aquest bon ambient, l’agutzil i en Toca-sons, van arribar a un pacte però aquest no va ser suficient perquè el bandoler fos detingut a la Plaça de les Eres quan es ballava la seva sardana. En un judici poc convencional a Can Costa i Font, en Toca-sons va comptar amb la defensa, entre d’altres de l’hereu i la pubilla, però dos advocats defensors peculiars i un fiscal poc convincent, van acabar decantant la balança perquè el jurat popular l’enviés a la forca. A l’últim moment, però, el jutge, va canviar de pensament i va fer que el bandoler morís afusellat pel sometent. Un gran castell de focs va posar punt i final a la festa.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia