Osona/Ripollès

Neix una maga

La taradellenca Laia Baulenas, que només té 12 anys i és coneguda artísticament com a Maga Game, s’està obrint camí actuant als habituals escenaris de màgia d’arreu del país

La taradellenca Laia Baulenas, amb només 12 anys, és capaç de pujar a un escenari i oferir un impressionant espectacle de màgia. No té vergonya i sembla que porta la màgia a la sang. Allà on ha anat ha sortit com a triomfadora i molt ràpidament s’està fent un lloc en aquest món.

La darrera prova d’això va ser dilluns de la setmana passada a Taradell, amb una plaça de les Eres plena a vessar, entre amics, familiars i molta gent del poble. Però la Maga Game, com és coneguda artísticament, ja té una llarga trajectòria. Va començar a fer màgia als 9 anys. Va ser en un concurs de màgia durant les festes del carrer de Gurb: “Només hi havia homes i tots eren grans i jo era la més petita i l’única nena”, recorda Baulenas. Aquell dia va ser el principi de la seva carrera com a maga. Va obtenir la tercera posició del concurs però va guanyar el primer premi que atorgava el jurat popular. El premi l’hi va lliurar el Mag Lari, un dels mags que més admira. Però quan parlem d’ídols, Baulenas ho té clar i parla d’Antonio Díaz, conegut com el Mago Pop i de la Silvana.

A partir d’aquell agost del 2012 “em vaig començar a aficionar amb més força a la màgia”. Fins llavors feia quatre trucs a casa però aquell concurs li va servir per conèixer diversos mags que l’han anat convidant a diferents actuacions. Destaca el Mag Nani, “que em va ajudar molt a començar i a continuar en aquest món”.

Entre els trucs que fa Baulenas, molt variats i divertits, els més difícils són “els de les màscares i el dels fils”, dos trucs que aquest dilluns, dins la festa major de Taradell, va poder ensenyar davant la seva gent: “Tenia molts nervis al principi però un cop va començar l’actuació em vaig relaxar.” En aquesta ocasió va estar acompanyada pel jove guitarrista taradellenc Albert Codina, amb qui comparteix aula a l’Escola de Música: “Ens ho vam passar molt bé tot i que només vam tenir una setmana per assajar.” La resposta del públic va ser espectacular davant la brillant actuació de la petita maga que va deixar a més d’un bocabadat. Baulenes comenta que “a casa m’ajuden molt, em donen suport i col·laboren en la preparació de cada espectacle”. I de cara al futur té clar que vol seguir fent màgia, “però també vull estudiar altres coses”.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA