Societat

Bitxo, mongetes i les motos solidàries arriben a Tiurana

Un miler de persones ompliran avui els carrers de Tiurana durant la V Fira del Bitxo i la Mongeta i la trobada motera que recaptarà fons destinats al Centre d'Iniciatives Solidàries Ángel Olarán

Als camps de Tiurana, a la Noguera, s'hi conreen unes varietats de mongeta i de bitxo que, el primer cap de setmana de setembre, esdevenen protagonistes d'una fira que comparteix cartell amb una trobada d'aficionats a les motos al municipi. La cita és avui, diumenge. Una desena de parades d'alimentació i productes artesanals es repartiran, des de l'entrada del poble fins l'ajuntament i oferiran els seus productes des de les nou del matí fins a les dues del migdia. Tot i que pel seu nom no ho sembli, el bitxo de Tiurana és un pebrot dolç de mida mitjana i forma allargada molt apreciat per fer confitures. Si no us ho creieu, només cal que us acosteu al poble avui per gaudir de les activitats de la fira: tastos i venda de productes artesans perquè els pugueu tastar a casa.

A més, s'organitza la VIII Trobada Motera amb diferents actes organitzats pel Centre d'Iniciatives Solidàries Àngel Olaran. La tradicional trobada Tiurimoto començarà a partir de 2/4 de 9 del matí i els participants gaudiran d'un esmorzar solidari per 5 euros, que aniran destinats als projectes que desenvolupa la fundació de Mollerussa. L'esmorzar serveix de germanor per a tots els motoristes que aprofiten el dia per retrobar-se amb els seus companys a Tiurana. També són moltes les famílies que hi assisteixen amb la mainada per gaudir d'un dia de natura en un entorn agradable.

Les 300 primeres persones que hi arribin les obsequiaran amb una bossa solidària amb meló. La carretada de melons que arriba de Múrcia gràcies a la solidaritat d'Andrés Legaz ja és una tradició que permet que els primers moters s'enduguin un meló. També hi haurà un sorteig de regals entre els participants. Al llarg del matí també tindrà lloc un espectacle acrobàtic de motos a càrrec de l'Oriol Pi, campió estatal de trial.

La Fira del Bitxo i la Mongeta pretén ser “un mostrador gastronòmic de productes de proximitat i artesans, i una oportunitat per difondre els atractius turístics d'aquest territori”, expliquen a l'Ajuntament. Des de les primeres edicions és habitual veure exposicions i degustacions de productes. El restaurant Solés oferirà un esmorzar especial amb bitxo i mongeta, i a la seva parada s'hi podran tastar plats amb bitxo i mongeta. Segons els organitzadors, prop d'un miler de persones ompliran avui el poble.

LES DATES

06.09.15
V Fira del Bitxo i la Mongeta coincideix a Tiurana amb VIII Trobada Motera Tiurimoto

Cinc milions de nens orfes

El Centre d'Iniciatives Solidàries Ángel Olaran presta ajuda humanitària, social i educativa a Wukro, a la zona del Tigray, al nord d'Etiòpia, en col·laboració amb el missioner basc Ángel Olaran. El CIS Ángel Olaran el forma un grup de persones de diversos àmbits que, des del 2005, treballen per aconseguir recursos per als 2.400 nens orfes que viuen a Wukro i disminuir els problemes que afecten cinc milions de nens orfes en un país amb 90 milions d'habitants. Col·labora en una de les zones més castigades del continent africà, afectada per una sequera continuada, uns alts índexs de pobresa extrema i on hi ha moltes malalties com la sida o la tuberculosi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona