territori

L'Esquerra Independentista del Camp es manifestarà a Reus per la Diada

Per tretzè any consecutiu, l'Esquerra Independentista del Camp de Tarragona (EIC) convoca la manifestació a Reus per la Diada Nacional de Catalunya. La novetat d'enguany, sota el lema 'Països Catalans, camí a la llibertat', és que la marxa finalitzarà al Fossar Vell, i no a les Peixateries Velles com era habitual. La manifestació s'iniciarà a dos quarts de 8 de la tarda des del Mercat Central i recorrerà el carrer de Sant Joan, Raval de Jesús, carrer de Jesús, plaça del Mercadal, carrer Major fins a arribar a l'indret final. Un cop allà, es llegirà el manifest a càrrec d'Itziar Lete, militant de Cau de Llunes, i es faran els parlaments de Sergi Saladié, candidat a les eleccions del 27S per la CUP-CC, i Quim Arrufat, parlamentari de la CUP.

L'Esquerra Independentista del Camp ha volgut recordar que "tot full de ruta cap a la independència és paper mullat sense la desobediència". En aquest sentit, consideren que "per fer-ho possible, per a fer avançar la ruptura amb l'Estat espanyol, és important tenir clar què possibilita el canvi i què és maquillatge i la propaganda".

El conjunt de col·lectius de l'EIC han organitzat una sèrie d'actes que tindran el punt de sortida aquest dimecres, a les 7 de la tarda al Casa Popular de Cambrils, amb la presentació del llibre 'Anatomia d'una ruptura. Espanya, Catalunya, 1975-2014', de Xavier Díez. El dia 10, es farà un acte per la sobirania, a les 8 del vespre, a la plaça Catalunya de la Canonja. També es realitzarà la Marxa de Torxes per la independència, amb sortida a les 9 del vespre des de la plaça de Catalunya de Reus. A dos quarts de 12 tindrà lloc el mateix acte a Riudoms, i a les 8 de la tarda a Torredembarra.

El mateix 11 de setembre es realitzarà un acte d'homenatge al Carrasclet, a les 10 del matí a Capçanes. També hi haurà una fira d'entitats, jocs per la canalla i diversos parlaments, entre d'altres, a partir de les 9 del matí a la plaça de les Cols de Tarragona. A dos quarts de 8 de la tarda, començarà la manifestació a Reus. Per últim, el 12 de setembre es visualitzarà el documental 'Ovidi per Ovidi', emmarcat dins dels actes del Correllengua 2015, a dos quarts de 8 de la tarda, al Casal Popular la Turba de Valls.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA