Vallès Oriental

ONZE DE SETEMBRE

Les ANC portaran uns 10.000 vallesans fins a la Via Lliure amb uns 170 autocars

Els vallesans estaran entre els trams 19 i 26 de la Meridiana

Les assemblees territorials de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) mobilitzaran uns 170 autocars per desplaçar vallesans a la Via Lliure a la República Catalana, que es farà aquest divendres a l’avinguda Meridiana, a Barcelona.

En total, les ANC del Vallès Oriental mouran unes 10.000 persones, la majoria d’aquestes –unes 8.000– a traves dels autobusos. Amb tot, també hi ha territorials com les de Montornès i Montmeló que organitzen el desplaçament en tren. Només a Montmeló, compten que 600 persones hi vagin amb tren.

Són xifres lleugerament superiors a les de la V de l’Onze de Setembre de l’any passat, en què les ANC del Vallès Oriental van mobilitzar poc més de 150 autocars. “Estem notant més mobilització que l’any passat a la comarca”, explica Neus Portet, coordinadora de l’ANC al Vallès Oriental.

Algunes territorials encara tenen places lliures per anar amb autocar. A Caldes, per exemple, els en queden una vuitantena. També en tenen algunes de lliures a Canovelles, Lliçà d’Amunt o Vilanova. En canvi, en poblacions com Granollers, la Garriga, Cardedeu o Mollet ja ho tenen tot ple. “Si ho tenen ple, les territorials van derivant les persones cap a pobles on encara queden places”, apunta Portet.

Les territorials del Vallès Oriental se situaran entre els trams 19 i 26, que són els que es van assignar a la comarca i que estan compartits amb el barri de Gràcia, de Barcelona. Dels vuit trams, n’hi ha tres que aquest diumenge al vespre ja estaven plens (19, 20 i 21). Són els tres més propers a l’estació de Sant Andreu Arenal i a la parada del Metro de Fabra i Puig. El 22 ja estava quasi ple, mentre que els trams 23, 24 i 25 tenien una ocupació alta. El tram amb menys gent apuntada era el 26, que està situat davant de l’Hipercor, amb una ocupació mitjana (vegeu mapa). El tram vallesà correspon al de l’equilibri territorial identificat amb el color blau. La gent de les poblacions que ara estan al Moianès (Castellcir, Castellterçol, Granera i Sant Quirze), se situarà al tram 34, l’assignat a la nova comarca i on l’ocupació és mitjana. La gent d’Aiguafreda serà al tram 44, que correspon a Osona i que ja està ple.

Portet insisteix en la necessitat que la gent s’apunti. “Estem convençuts que la Meridiana estarà plena però és molt important que la gent estigui apuntada per assegurar que la gent es repartirà de forma correcta”, demana.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Sabadell multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer amb la nova ordenança

Sabadell
Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS