Societat

Desarticulen un grup especialitzat en estafes i línies de crèdit fraudulentes

Els Mossos atribueixen al clan familiar, format per cinc homes i dues dones, 42 fets delictius amb els quals van obtenir 150.000 euros

Els Mossos han detingut set persones i donen per desarticulat un grup especialitzat en estafes i línies de crèdit fraudulentes al qual se li atribueixen 42 fets delictius, amb què van obtenir uns 150.000 euros, segons informa aquest dijous la policia catalana.

Els Mossos van detenir el passat 7 de setembre set persones, cinc homes i dues dones, d'edats compreses entre els 25 anys i els 58 anys, tots de nacionalitat espanyola, tres d'elles veïnes de Badalona (Barcelonès), dos de Tiana (Maresme), una de Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat) i una altra de Sant Joan de Vilatorrada (Bages), com a presumptes autores dels delictes d'estafa, establiment de línies de crèdit fraudulentes, usurpació de la identitat civil i pertinença a grup criminal.

La investigació es va iniciar quan, al març del 2015, es van detectar una sèrie de compres fraudulentes en una gran superfície comercial de Badalona realitzades amb una targeta de crèdit.

Una vegada contrastada la informació inicial disponible amb els responsables de l'empresa operadora de la targeta i amb el titular que constava, es van adonar que l'alta s'havia realitzat fraudulentament.

Això va permetre avançar en la investigació i es va determinar que les targetes, una vegada sol·licitades i aprovades per l'entitat, arribaven a bústies de correu de diverses localitats, sempre de domicilis buits prop del lloc de residència dels investigats, on eren recollides i activades.

Els investigadors van comprovar que des de la mateixa IP des d'on es va activar la targeta fraudulenta s'havien donat d'alta tres targetes més la mateixa setmana.

A més, els policies van poder comprovar que les nòmines aportades eren falses i els números de compte, inventats.

Aquest grup actuava de manera organitzada seguint un modus operandi que consistia a efectuar l'obertura fraudulenta de comptes bancaris en diverses entitats per posteriorment vincular línies de crèdit que els permetien la retirada en efectiu del crèdit demanat, així com l'adquisició de productes d'electrònica i de consum general.

A més, també van fer la compra i posterior venda de quatre vehicles adquirits a través de préstecs dels quals mai van satisfer les quotes, ja que utilitzaven documentació trobada o furtada de les víctimes.

Una vegada identificats els integrants del clan familiar especialitzat en aquesta activitat il·lícita, els agents van realitzar tres entrades i registres el passat 7 de setembre, dos en domicilis dels investigats i una altra, en un bar.

Com a conseqüència de les entrades es va detenir a cinc persones i els policies van intervenir material relacionat amb les transaccions fraudulentes investigades: ordinadors portàtils, terminals de telefonia mòbil, documentació de la compravenda de vehicles, nòmines falsificades, factures d'establiments comercials de les compres realitzades i llibretes d'estalvi i targetes de crèdit a nom de persones a les quals haurien usurpat la identitat.

Posteriorment, es va dur a terme un dispositiu policial que va culminar amb les detencions dels altres dos integrants del grup a Barcelona i Granollers (Vallès Oriental).

Els detinguts van passar a disposició judicial el passat 9 de setembre i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per als set.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins