Societat

Mig milió de vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona per la Mercè

Es registren retencions a l'AP-7 a Sant Cugat del Vallès en sentit nord per un accident

El pont és la primera festivitat i estarà marcat per desplaçaments cap a zones de muntanya

Un total de 1.902 agents dels Mossos es mobilitzaran entre aquest dimecres al migdia i diumenge a la nit per vetllar per la seguretat a les carreteres

El Servei Català de Trànsit (SCT) calcula que aquest durant el pont amb motiu de la festivitat de la Mercè sortiran 495.000 vehicles de l'àrea metropolitana de Barcelona. Els principals problemes de mobilitat aquesta tarda s'han registrat a l'AP-7, a Cerdanyola del Vallès, per un accident amb dos camions implicats.

Transit destaca en un comunicat que aquesta festivitat, que coincideix amb dijous, és el primer període festiu de tardor i estarà marcada per desplaçaments cap a les zones de muntanya i de recollida de bolets. Tot i que es podran produir retencions, no s'esperen congestions greus perquè divendres és laborable i perquè hi ha diverses activitats a la capital catalana. A més, és una festa local que afecta principalment la capital catalana i que comporta moltes activitats participatives dins la mateixa ciutat de Barcelona.

L'operació pel pont de la Mercè ha començat aquest dimecres a les tres de la tarda i finalitzarà diumenge a les dotze de la nit. Es preveu que les franges horàries més conflictives per a la mobilitat siguin aquest dimecres entre dos quarts de sis de la tarda i les nou de la nit; demà dijous entre dos quarts d'onze del matí i les dues del migdia, i diumenge 27 de setembre entre les cinc de la tarda i les deu de la nit.

Per aquest motiu, s'ha establert un dispositiu especial de trànsit que mobilitzarà 1.902 agents dels Mossos d'Esquadra a tot el territori. Es faran un total de 1.686 controls preventius d'alcoholèmia i drogues, de seguretat passiva, de control en relació amb els transports, de velocitat, distraccions i prevenció per als motoristes.

Les vies que poden registrar més volum de trànsit durant la sortida són l'AP-7 nord, a la Roca del Vallès; la C-58 al tram Montcada i Reixac - Badia, i la B-20 nord a Santa Coloma de Gramenet. Les vies que poden on es preveu més problemes de mobilitat en la tornada són l'AP-7 nord al tram Sant Celoni – La Roca del Vallès; l'AP-7 sud al tram Vilafranca – Martorell; la C-32 sud a Sant Boi de Llobregat; l'N-340 als trams del Vendrell i Vallirana; la C-16 entre Guardiola de Berguedà i Cercs; lA-2 a Jorba, El Bruc i Esparreguera; la C-55 a Castellbell i el Vilar; la C-58 a Montcada i Reixac; la B-20 a Sta. Coloma de Gramenet, i la B-23 al tram St. Joan Despí - Esplugues.

Retencions a l'AP-7

Fins a dos quarts de vuit de la tarda, les principals incidències s'han registrat a l'AP-7 a Sant Cugat del Vallès, on s'ha tallat la via en sentit Girona per un accident entre dos camions. També s'ha hagut de tallar un carril a la C-58 a Montcada i Reixac en sentit Terrassa a causa d'una avaria, que ja s'ha reobert. Així mateix, s'ha reobert al trànsit un carril que s'havia tallat a la ronda Litoral de Barcelona a l'alçada de Montjuïc, en sentit Trinitat.

D'altra banda, Trànsit i els Mossos d'Esquadra continuaran aplicant una ordenació i regulació especial del trànsit a l'N-340 a les comarques de les Terres de l'Ebre. En concret, aquest divendres s'abalisarà l'eix central de la via per evitar avançaments i possibles girs a l'esquerra en el tram comprès entre El Perelló i l'Ametlla de Mar. També s'instal·laran armaris de radars en tots dos sentis de la via i es reforçarà la mesura amb missatges en panells de missatge variable mòbils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona