Societat

Els gossos policia fan una exhibició a Malgrat

Una quarantena de gossos policia amb els seus agents guia van fer ahir una exhibició de les seves habilitats al parc Francesc Macià de Malgrat com a cloenda de la segona edició de les Jornades de Gossos de Cerca d'Estupefaents i d'Intervenció d'Unitats Canines de Policia Local. Els animals, provinents d'arreu de l'Estat, van dur a terme una sèrie d'exercicis, seguits pels alumnes de diferents escoles de la població. En concret, es va mostrar l'habilitat dels gossos per detectar estupefaents, perseguir delinqüents o dissuadir aldarulls.

Les jornades, les primeres que es fan a Catalunya, han inclòs durant aquesta setmana diferents ponències i classes pràctiques que han servit perquè les diverses policies locals, els Mossos d'Esquadra, la Policía Nacional i la Guàrdia Civil compartissin experiències. Les jornades s'han dut a terme al Centre Cultural i l'inspector en cap de la Policia Local de Malgrat, Joaquim Martínez, va valorar positivament la trobada, destacant la possibilitat de contacte i intercanvi d'informació entre les diferents unitats.

La policia de Malgrat va ser una de les primeres del Maresme a disposar d'una unitat canina, que ara integren dos gossos i un tercer que està en formació. Les races més habituals de gossos policia són els pastors belgues malinois i els pastors alemanys, com en el cas de Malgrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia