Vallès Oriental

#27SVOr

Via lliure a les urnes

Els principals partits situen una quarantena de candidats vallesans a les seves llistes

En les eleccions al Parlament de Catalunya més importants des de les primeres de l’any 1980, un total de 38 candidats del Vallès Oriental formen part de les principals llistes. La CUP, amb deu, és la que en té més. Només quatre de Junts pel Sí i un del PSC, però tenen possibilitats d’ocupar un escó.

Un total de 291.656 veïns del Vallès Oriental estan cridats a les urnes aquest diumenge en les eleccions al Parlament de Catalunya més importants des de les primeres que es van fer l’any 1980. La xifra és superior als 288.038 que van poder votar fa tres anys, tot i que llavors s’hi sumaven els quatre municipis que aquest mateix any han passat a formar part de la nova comarca del Moianès. Són Castellcir, Castellterçol, Granera i Sant Quirze Safaja que sumen 2.894 electors més.

El principal punt d’interès en aquests comicis és saber el suport que poden tenir les candidatures que aposten per la independència de Catalunya –Junts pel Sí i la CUP– i les que no aposten per aquesta via tot i que amb diversos matisos. Són el PSC, PP, Ciutadans, Catalunya Sí que es Pot i Unió. Les set llistes amb més possibilitats d’obtenir representació al nou Parlament tenen presència de candidats vallesans, però si prenem com a referència el resultat de les anteriors eleccions del 2012, només dues tenen expectatives de portar vallesans a la cambra catalana. Són Junts pel Sí i el PSC.

En el primer cas, Jordi Turull, president del Grup Parlamentari de CiU en la darrera legislatura i veí de Parets, té assegurat l’escó, ja que ocupa el lloc número 10 per Barcelona, el tercer de CDC en la llista. També té moltes possibilitats de sortir elegit, Chakir el Homrani, regidor d’ERC de Granollers, que ocupa el número 14. Si es repetissin els mateixos resultats que van tenir l’any 2012 CiU i ERC sumats, també tindrien escó assegurat Jordi Cuminal, de Sant Celoni (32) i Jaume Profitós, exregidor d’ERC de Granollers (38). La restauradora Ada Parellada, de Granollers, ocupa el sisè lloc dels suplents i el cantant d’Els Catarres i veí d’Aiguafreda Èric Vergés, el número 8 dels suplents.

De la candidatura del PSC, el vallesà més destacat és Jordi Terrades, regidor de Granollers, que s’ha situat en el número 5 i, per tant, també té l’escó assegurat segons totes les enquestes.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia