Osona/Ripollès

Sant Vicenç aprova, ara, pagar impostos a la hisenda catalana

En l’anterior legislatura l’oposició va presentar la moció durant tres anys i no va arribar al ple.

El ple de Sant Vicenç va aprovar dimecres al vespre per unanimitat una moció sobre la sobirania fiscal de Catalunya i el pagament d’impostos a l’Agència Tributària Catalana. L’aprovació es fa en el primer ple ordinari de la legislatura en què hi ha hagut un canvi de govern després del pacte entre ERC i CiU. En l’anterior legislatura el grup de CiU –ara renovat totalment– va presentar la moció diverses vegades els darrers tres anys, però “no va arribar al ple”, va recordar el portaveu del grup, Àlex Aragon. Ara “estem contents” que s’hagi pogut fer. L’alcalde, Èric Sibina (ERC), va afirmar que “més enllà d’elements simbòlics com penjar l’estelada al balcó de l’ajuntament” estan “a favor de crear estructures d’estat com pagar a l’Agència Tributària Catalana”, i va remarcar que “estem en total disposició del país”. Així, es pagarà l’IVA i l’IRPF a aquest ens, “un pas més per construir el futur país”.

Des de l’oposició, Elisabet Oró (Bloc Municipal), l’única regidora que queda del mandat passat i que llavors governava, va dir que “ens hagués agradat tenir el vistiplau de la secretària” i que havia estat precipitat –el govern va canviar el dia del ple per aprovar la moció abans del 27S–. Amb tot, Sergi Barragan, també de BM, va “agrair que es faci aquest pas” i va recordar que “a dia d’avui és un fet simbòlic” perquè els diners després “es passen a l’Estat espanyol”. Va remarcar que “hi ha riscos si no es paga a temps”. En aquest sentit, l’alcalde va remarcar que “no som l’únic ajuntament” que ho fa i que “el risc l’assumim tots”.

Conveni de pas per arreglar el camí de Vila-seca a Borgonyà

Al ple també es va aprovar per unanimitat un conveni de pas amb el propietari d’una finca per on passa el camí que va de Borgonyà a Vila-seca. L’alcalde, Èric Sibina, va explicar que la setmana que ve han de començar unes obres per pavimentar-lo perquè els veïns puguin anar d’una colònia a l’altra “a peu o amb bici”. “S’hi passa des de fa anys” però una part està dins “un terreny privat”. Ara, amb el permís del propietari, “la setmana vinent o l’altra” ja podran començar les actuacions perquè també pugui formar part de la “ruta escolar” que poden fer els infants per anar a l’escola Lloriana. Per fer l’actuació el consistori disposa d’una subvenció de la Diputació de Barcelona de 22.561 euros.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

16,8 milions per al ressegellat de l’abocador de Can Planas de Cerdanyola

cerdanyola

Troben un duc electrocutat en una línia elèctrica entre Palamós i Calonge

palamós / calonge

Estudiants d’FP ideen la campanya publicitària de les festes dels barris

L'Hospitalet de Llobregat
Societat

La seu definitiva de la Barnahus de l’Alt Pirineu i Aran es farà a la Seu d’Urgell

Seu d’Urgell
Medi Ambient

Prova pilot al Port Olímpic per fomentar la biodiversitat del fons marí

Barcelona
societat

El govern atorga 650.000 euros a La Bressola per promoure el català a la Catalunya del Nord

barcelona
laboral

Denuncien Llansà SA a Inspecció de Treball per vulnerar el dret a la vaga

llançà
URBANISME

Adif comença les obres del pas sota la via del tren a Santa Susanna que també beneficiarà Pineda

SANTA SUSANNA

Cafès Cornellà i Zoetis guanyen els IV premis Josep Pallach

palafrugell