Vallès Oriental

El ple de Palautordera aprova una moció en defensa del Montseny

La proposta de la CUP demana que s’aturin diversos projectes

El ple de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ha aprovat una moció presentada per la CUP en defensa del Montseny en què es demana l’aturada de diversos projectes urbanístics al parc natural.

La proposta va prosperar amb el suport dels grups municipals de la CUP i ERC, mentre que els grups de CiU –amb majoria absoluta– i PSC, s’han abstingut.

La moció aprovada diu que l’Ajuntament instarà la Diputació i la Generalitat a fer marxa enrere en l’asfaltatge de la pista forestal entre el càmping de les Illes i Sant Marçal. També es demana al Servei Meteorològic que retiri el projecte de construcció del Centre de Meteorologia al Turó de l’Home i es reclama a la Diputació que estudiï la utilització de tecnologies toves de depuració com a alternativa al projecte de macrodepuradora de Santa Fe. Finalment, es demana la construcció urgent d’una depuradora al poble de Montseny per tal d’aturar l’abocament de les aigües fecals a la Tordera.

El consistori de Santa Maria de Palautordera també reclama a la Diputació al futur govern de la Generalitat que prioritzi la despesa social i la protecció dels ecosistemes i la salut en benefici públic pel davant de projectes “destinats a enriquir el sector turístic i de la construcció”. També es demana a la Generalitat que modifiqui la Llei d’Urbanisme per tal de garantir la màxima protecció dels parcs naturals eliminant la possibilitat d’acollir-se a la figura del pla especial urbanístic en la planificació d’aquests espais. Per últim, reitera la sol·licitud a la Diputació de crear un organisme consultiu que transcendeixi els límits geogràfics del parc, integrat pels municipis del Baix Montseny i per entitats ambientalistes.

MÉS MOCIONS ALS PLENS

Les assemblees de la CUP a l’àrea del Montseny han registrat propostes que seran debatudes als respectius plens municipals i també ha registrat una moció a la Diputació de Barcelona.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona