Societat

Una intensa tempesta torna a provocar inundacions a Salou

El temporal deixa carrers i baixos inundats i tomba alguns arbres

Més de 9.000 abonats es queden sense subministrament elèctric al Camp de Tarragona

Només dos dies després dels últims aiguats que van afectar el Camp de Tarragona, la pluja ha tornat a fer acte de presència i ha provocat afectacions importants a municipis com Salou.

Una intensa tempesta ha deixat, en només mitja hora, 26,3 mm a Tarragona o 27,9 mm a Riudoms. L'aiguat ha arribat acompanyat d'un fort aparat elèctric, calamarsa i molt vent. El fenomen s'ha concentrat, aproximadament, entre tres quarts de deu de la nit i dos quarts d'onze.

Més de 9.000 abonats s'han quedat sense subministrament elèctric a Tarragona, Reus i Salou.

Una de les més poblacions més afectades ha tornat a ser la ciutat de Salou (Tarragonès), on les pluges de fa dos dies ja van provocar problemes. S'han registrat diverses inundacions i alguns carrers del centre han quedat impracticables, amb més d'un pam d'aigua, contenidors desplaçats i nombroses branques i fulles caigudes que han embossat embornals. Un dels punts més conflictius ha estat la plaça d'Europa, onun llamp ha caigut en una palmera i diversos vehicles, entre els quals un autocar, han quedat avariats.

En aquesta ocasió al barri de la Salut no s'han registrat tants problemes com dimarts a la nit, en què el barranc de Barenys es va desbordar i va arrossegar nombroses canyes i fang als carrers de la zona. Una veïna de la zona ha explicat a l'ACN que aquesta nit havia optat per aparcar el seu vehicle a Vilafortuny, tot i que finalment ha celebrat que la riera no hagi baixat amb tanta virulència com ho va fer dos dies enrere.

La situació de col·lapse s'ha repetit en altres punts del municipi, i també s'han registrat afectacions en aparcaments, baixos i diversos establiments comercials. Supermercats, bars, restaurants i hotels s'han vist sorpresos per la tromba d'aigua. Un cop passada la tempesta veïns i comerciants es dedicaven a retirar l'aigua i el fang acumulats i a fer un primer recompte de danys.

Un dels afectats ha estat el restaurant Salauris, ubicat al carrer Verge del Pilar. El seu propietari, Anton Pla, s'afanyava a eixugar l'interior del restaurant i a recollir les taules i cadires de la terrassa que el vent ha tombat. “Ha entrat aigua per la cuina, ha sortit pel menjador i per tot arreu. Ha estat un temporal increïble, ha estat molt ràpid i no hi ha hagut manera d'aturar l'aigua”, ha explicat. En el seu cas, l'aiguat ha malmès els motors dels congeladors i els baixos d'alguns mobles de fusta.

El succés més destacat a Salou ha estat la caiguda d'un pi de grans dimensions que estava ubicat a la terrassa de l'hotel Planas, a la cantonada del passeig Miramar amb el carrer Barcelona. L'arbre ha estat arrencat de soca-rel, una branca s'ha partit per la meitat i finalment ha acabat cedint. El tronc s'ha precipitat al damunt d'una tanca de la terrassa i la copa ha quedat totalment estesa al bell mig del passeig Miramar, que s'ha hagut de tallar al trànsit. A mitjanit una dotació de Bombers encara mirava de restablir la normalitat a la zona amb l'ajuda de serres elèctriques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona