Societat

Un detingut i dos imputats per frau fiscal amb cotxes de gamma alta a Lleida

L'operatiu ha estat dirigit per la Guàrdia Civil i les autoritats franceses

L'organització emprava el procediment conegut com a “carrusel de l'IVA”

La Guàrdia Civil i les autoritats franceses van dur a terme ahir dimarts un operatiu contra el frau fiscal a Lleida que inclou escorcolls en seus de diverses empreses. En una d'aquestes, EuroStockCar, situada al polígon industrial El Segre, l'actuació va durar més de sis hores i finalment van detenir el propietari i se'n van emportar documentació diversa. La investigació se centra en una organització internacional que hauria defraudat més de 60 milions d'euros a la hisenda francesa a través de la compravenda simulada de vehicles de gamma mitjana i alta, mitjançant el procediment conegut com a “carrusel de l'IVA”. Hi ha també dos imputats, un a Lleida i l'altre a Tarragona.

El procediment consistia a simular la compravenda de vehicles i després reclamar l'IVA pagat per aquestes compres inexistents. Les factures falses s'emetien a Catalunya, però les operacions es feien a França, on es va detectar el frau. De moment hi ha un detingut a Lleida i dos imputats a Tarragona i Lleida.

L'operació està ordenada pel tribunal de Nancy i les fiscalies francesa i espanyola i ha tingut la col·laboració del servei nacional duaner judicial de Dijon. Els agents també han escorcollat el domicili del detingut, situat a Puigverd de Lleida i han investigat tres empreses pantalla amb seu fiscal a Lleida. A l'operació hi participen cinquanta agents, dels quals trenta provenen de Tarragona i vint de Lleida. Es tracta d'una investigació que la Guàrdia Civil va iniciar el 2009 i a França des del 2011.

Dins de la mateixa investigació, el 28 de gener d'aquest 2015 es va dur a terme una altra operació policial contra una organització establerta a la demarcació de Tarragona i dedicada també a l'evasió d'IVA amb la venda a França de cotxes de luxe. En aquella ocasió es van detenir 35 persones. Se'ls atribueixen delictes contra la hisenda pública –de França– i de blanqueig de capital, principalment



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró