territori

Una caminada popular donarà el tret de sortida a les Rutes Reus

El projecte ha suposat millores en l'accessiblitat d'algunes zones de la ciutat

L’Ajuntament de Reus i l’empresa municipal Reus Esport i Lleure organitzen la caminada popular Rutes Reus, el proper diumenge, 18 d’octubre, a dos quarts de 10 del matí, que servirà per inaugurar oficialment la nova xarxa d’itineraris de salut i paisatge. La caminada popular Rutes Reus és l’acte central a Reus de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebra de l’11 al 18 d’octubre.

Es proposen dos recorreguts amb sortida i arribada al Parc del Trenet, que permeten fer un tastet de diferents trams dels itineraris de les Rutes Reus. Es planteja un recorregut més curt i urbà, de 5 quilòmetres, i una durada aproximada d’una hora i quart i, un altre de més llarg, que combina paisatges urbans i camins, d’11 quilòmetres, amb una durada aproximada de 2 hores i 45 minuts. Per participar-hi cal inscriure’s gratuïtament a través de l’enllaç que trobareu a la portada de Reus.cat. Les inscripcions es realitzen amb la col·laboració de Tretzeesports.

Descripció dels recorreguts

El recorregut més curt, de cinc quilòmetres, és totalment urbà. Comença al Parc del Trenet i segueix la R02 de les Rutes Reus, fins a la Plaça d’Almoster. Allà, caldrà girar a l’esquerra per l’avinguda del Comerç i l’avinguda dels Països Catalans, utilitzant la R01 fins tornar al Parc del Trenet, on els participants trobaran l’avituallament.

El recorregut llarg, d’11 quilòmetres i gairebé 3 hores de durada, compartirà el primer tram de la R02 fins a Castellvell. Allà, cal enllaçar amb la R05, agafant l’antic camí de Castellvell a Riudoms fins als Cinc Camins, on es farà l’avituallament. Tot seguit, cal incorporar-se al Camí de la Pedrera del Còbic, en direcció a l’institut Pere Mata. Abans d’arribar-hi, la ruta es desvia pel passeig de la Boca de la Mina i baixa fins a l’avinguda del Comerç, on s’enllaça amb la R01, fins al Parc del Trenet.

Les Rutes Reus

Les 'Rutes Reus, itineraris de salut i paisatge' són una invitació a recórrer la ciutat per fer salut i aprofundir en el coneixement del terme, ja que documenten de més d’un centenar de punts d’interès. La xarxa s’ha iniciat amb la definició i senyalització de set itineraris, que s’emmarquen dins del nucli urbà o resseguint camins i rieres que circulen fins als límits del terme.

L’Ajuntament de Reus, a més, ha comptat amb la col·laboració dels consistoris de Castellvell, Almoster i Vila-seca en la definició de la R05 La gran volta, que va més enllà de la delimitació de Reus. Cada itinerari té una fitxa amb informació detallada sobre l’itinerari, els elements d’interès que s’hi troben, així com informació pràctica sobra distàncies, dificultat o serveis a l’abast.

Totes les rutes es poden fer a peu, o practicant running, i dos també es poden recórrer en bicicleta, amb diferents graus de dificultat. Les Rutes Reus es troben senyalitzades mitjançant tòtems amb la fitxa descriptiva a l’inici del recorregut i unes plaques a terra que marquen el camí durant tot el recorregut i indiquen la direcció de l’itinerari.

Millora de l’accessibilitat

El projecte de les Rutes Reus ha inclòs la millora de l’accessibilitat a peu i en bicicleta de dos ponts del barranc de Cinc Camins, s’ha creat un pas per a vianants al carrer Mercader i Recasens i s’han desbrossat trams de canyes, esbarzers en les rieres i barrancs per on transcorre la R05, per augmentar-ne la seguretat.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona