Osona/Ripollès

Simulacre d’incendi a la presa de Sau

En l’acció també s’ha simulat un accident laboral, en què un tècnic hauria resultat ferit.

Nota de premsa d’Endesa

ENDESA REALITZA UN SIMULACRE D’INCENDI A LA CENTRAL HIDRÀULICA DE SAU, A OSONA

• A la situació d’emergència s’ha fingit el foc a un transformador.

• Des del 2003 es duen a terme set simulacres cada any, amb l’objectiu de prevenir incidents a les instal•lacions i estar preparats per actuar de manera segura i efectiva en el cas de produir-se’n.

• En aquest cas hi ha participat també Protecció Civil de la Generalitat.

Vilanova de Sau, 7 d’octubre de 2015 (3959).- Endesa ha finalitzat amb èxit un simulacre d’incendi a la central hidràulica de Sau, situada al terme municipal de Vilanova de Sau, a la comarca d’Osona. Aquesta operació forma part dels plans de prevenció i seguretat que la Companyia realitza des del 2003, i de forma itinerant, a les instal•lacions de generació hidroelèctrica de Catalunya. L’objectiu és prevenir incidents als complexos i estar preparats per actuar de manera segura i efectiva en el cas de produir-se’n, minimitzant així el temps de resposta.

El foc s’hauria produït en un transformador de la central, la qual cosa hauria activat l’alarma d’incendis de la instal•lació i, de retruc, hauria arribat l’avís al Centre de Control de Producció Hidràulica situat a la seu de Lleida, al barri dels Magraners. En l’acció també s’ha simulat un accident laboral, en què un tècnic hauria resultat ferit. Immediatament s’ha mobilitzat el personal de guàrdia, és a dir, l’equip d’intervenció (EI), amb l’objectiu d’atendre l’emergència i socórrer el treballador.

Els avisos de l’incident els han fet els mateixos operaris de la central, que també han alertat al telèfon d’emergències 112 Catalunya i el Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat CECAT. Per a la resolució de l’incident, s’ha mobilitzat una patrulla dels Mossos d’Esquadra, que han realitzat el control d’accessos, i el Sistema d’Emergències Mèdiques SEM, que han desplaçat una ambulància per atendre el ferit.

Protecció Civil de la Generalitat ha participat en el simulacre amb el personal de guàrdia a la sala CECAT i la responsable de Protecció Civil de la Generalitat a la Catalunya Central.

Un cop finalitzada l’emergència el personal de guàrdia és l’encarregat de preparar una sol•licitud de descàrrec urgent per comprovar l’estat de la instal•lació hidràulica i, finalment, es realitza una reunió amb tots els participants per analitzar les accions.

La central hidràulica de Sau, situada al riu Ter, està formada per dos grups i compta amb una potència instal•lada de 52 MW. Es va posar en servei l’any 1963.

Aquest tipus d’operacions es realitzen set vegades cada any a una central hidràulica diferent de Catalunya, de manera que, en un breu període de temps, totes i cadascuna d’elles han viscut fingir una situació d’emergència. Així, des de principis d’any, s’han realitzat simulacres de diferents característiques a les centrals de Seròs (Segrià, el 18 de febrer), Talarn (Pallars Jussà, el 18 de març), Llavorsí (Pallars Sobirà, el 29 d’abril), i la de Montanyana (Pallars Jussà, 27 de maig), a part de la d’avui.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró