Societat

Els municipis de Ponent i del Pirineu s'ofereixen per ajudar els refugiats sirians

La Generalitat crea un banc de recursos amb aportacions d'ajuntaments i entitats

El govern treu importància a l'abast de la crisi i diu que es pot assumir sense dificultats

Uns quaranta alcaldes i presidents comarcals de Ponent i del Pirineu es van reunir ahir a la delegació del govern de la Generalitat a Lleida per tractar amb el coordinador del comitè per a l'acollida de les persones refugiades, Àngel Miret, l'ajuda que poden oferir els municipis de la demarcació de Lleida. També hi va assistir el president de la Diputació, Joan Reñé, ens que també té previst destinar fons d'ajuda als refugiats de la guerra de Síria que aquestes setmanes intenten entrar a la Unió Europea.

Àngel Miret els va anunciar que el govern català està fent ara recompte dels oferiments d'ajut rebuts per institucions i associacions i entitats solidàries del país. Preguntat pels periodistes després de la reunió, Miret va dir que encara no hi ha xifres sobre els recursos que el conjunt de les administracions catalanes i les entitats del país estan posant a disposició de l'acollida a aquests refugiats. D'aquí a tres setmanes, va anunciar, s'haurà creat el banc de recursos que gestionarà tots aquests oferiments, des del qual es coordinarà tota l'ajuda i les prestacions que calgui donar als refugiats que finalment siguin adjudicats a Catalunya.

De moment, diversos ajuntaments i la Diputació han aprovat ja mocions de suport en què preveuen destinar-hi recursos. L'Ajuntament de Lleida, per exemple, ha obert un compte corrent per recollir aportacions ciutadanes i ha previst acollir uns 150 refugiats a través de pisos de propietat municipal que ara estan buits o que pertanyen als bancs. També municipis petits hi han volgut posar el seu gra de sorra. L'Ajuntament de Montgai ha ofert dos pisos municipals, i el de Sort està avaluant els recursos disponibles i una moció en el pròxim ple municipal detallarà la seva aportació, i Tàrrega també ha anunciat que farà una proposta per adherir-se a la xarxa de suport als refugiats.

Totalment assumible

Són només uns exemples de la voluntat d'ajuda que s'està generant als municipis de la demarcació, igual que al conjunt del país. Això sí: el responsable del govern català per als refugiats va minimitzar davant dels alcaldes l'abast de la crisi de refugiats sirians pel que fa als recursos del país. Àngel Miret va dir que durant l'any passat van arribar a Catalunya 117.000 persones, i amb la crisi de refugiats sirians s'espera que arribin uns 3.000 refugiats durant dos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona