Osona/Ripollès

Majoria d’edat boletaire a Seva

Arriba la 18a Festa del Bolet a Seva, que també coincidirà amb les fires de Ribes i Planoles.

La Festa del Bolet de Seva arriba aquest diumenge a la majoria d’edat. En aquesta 18a edició, l’Ajuntament espera que unes 10.000 persones tornin a passejar pel nucli antic durant tot el dia, en una jornada on s’espera que el temps acompanyi.

La fira comptarà amb una cinquantena de parades, entre les quals les de bolets de diferents espècies, l’ingredient essencial de la festa, però també d’alimentàries i d’entitats i comerços del municipi. De fet, i com a novetat, “totes les parades són de gent del poble”, destaca Toni Marí, tècnic municipal. Una altra de les novetats és que “hi haurà Wi-Fi per a tothom” i es comptarà amb un animador de carrer per als nens i nenes, en Jordi el pageset. Una de les parades de més èxit tornarà a ser la de tasts gastronòmics, amb la clàssica cassoleta de bolets. Com és habitual també s’han programat activitats paral·leles a la fira com una sortida guiada per buscar bolets, a càrrec de la micòloga Laia Ribas, a les 10 del matí; un taller de transformació de pedres, a les 11 i a les 4 de la tarda; una xerrada sobre els bolets del Montseny, a les 12 del migdia; ball indihoop, a la 1 del migdia; contacontes infantils, a les 5 de la tarda, o un taller de xocolata, a les 6. No hi faltarà l’habitual exposició de bolets. Des de l’Ajuntament de Seva també proposen tirar fotos durant la festa i penjar-les a les xarxes socials. La fira obrirà les portes a les 9 del matí i s’allargarà fins al vespre.

També al Ripollès hi ha cap de setmana boletaire, ja que se celebren les fires de Ribes de Freser i Planoles. A Ribes diumenge a les 12 del migdia hi haurà la classificació de bolets recollits durant dues sortides matinals del dissabte i el mateix diumenge, a càrrec del micòleg Enric Gràcia, i tot seguit un dinar popular a la plaça del Mercat. A la tarda hi haurà un espectacle infantil i a les 7 al Casal de Cultura s’hi farà una xerrada que porta per títol “Bolets comestibles de la Vall”, a càrrec també d’Enric Gràcia. D

L’altre poble del Ripollès que també celebrarà fira del bolet serà Planoles. Diumenge a 2/4 d’11 del matí es farà una exposició de bolets al Casino, i al migdia tothom que ho vulgui podrà participar en un tastet. Per últim, a les 7 de la tarda s’ha organitzat un acte amb l’ONG Namlo Europa, amb la qual col·labora l’escola de Planoles.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona