Vallès Oriental

Amics de la Unió torna al Palau, l’Auditori i el Liceu de Barcelona

Els diferents cors de l’entitat de Granollers consoliden les actuacions al país i a fora

El Palau de la Música , l’Auditori i el Liceu són tres dels escenaris que el Cor Infantil o altres cors d’Amics de la Unió de Granollers trepitjaran aquesta nova temporada, marcada també pel 20è aniversari de l’escola de música de l’entitat, i per la consolidació de les actuacions internacionals.

En total seran 50 concerts que contribueixen a consolidar la trajectòria ascendent de l’entitat.

La primera actuació ja va tenir lloc a finals de setembre al Palau de la Música Catalana, on el Cor Infantil, el Cor Jove i el Cor de Cambra de Granollers van interpretar el conegut Carmina Burana de Carl Orff, al costat de l’Orquestra Simfònica del Vallès. “Va ser tot un èxit, i per a un cor, fer un Carmina Burana és una cosa molt efectista i xula de cantar”, va reconèixer el director artístic de la Societat Coral Amics de la Unió, Josep Vila, en l’acte de presentació de la nova programació, que es va fer dimarts al migdia.

Els mateixos cors actuaran al desembre a l’Auditori en un projecte al costat de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) sobre músiques de Broadway i nadales. “No és la primera vegada que actuem amb l’OBC, però sí que és el primer cop que ens encarrega només a nosaltres ser el cor d’una producció. Per a nosaltres és una gran responsabilitat de tirar endavant un programa com aquest”. Com a solistes actuaran cantants tan coneguts com Julia Möller o Nina.

Al mateix Auditori, el Cor Infantil col·laborarà per tercer any consecutiu amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya en el projecte Somnis de músics.

D’altra banda, a finals de desembre, començaran els assajos al Liceu, on el Cor Infantil tornarà a participar en una producció d’aquest equipament, en aquest cas l’òpera Otello, de Verdi. “Poder viure el Liceu per dins és una gran experiència”, va assegurar Vila.

CONCERT DELS 30 ANYS DE LA MITJA MARATÓ

Un altre dels plats forts de la temporada serà el concert de celebració del 30è aniversari de La Mitja Marató, Carmina. Burana. Zip. “Serà una producció important i diferent del que hem fet fins ara, amb versió per a dos pianos i percussió. Serà una cosa única, nova i especial”, va comentar el director de l’entitat. En aquest projecte hi intervé Vicenç Viaplana Ventura, que va reconèixer estar molt motivat davant aquest repte. “Estem en un procés molt inicial, però segur que hi haurà una part de vídeo i intentarem que la màxima creació visual sigui en viu”.

La nova programació també inclou el concert benèfic de Santa Cecília, que es torna a fer al teatre auditori de Can Palots de Canovelles, els concerts de Nadal, o les reposicions de Cançons de la lluna al barret.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona