Societat

Dos morts en un accident d'un ultralleuger al costat de l'aeròdrom de Torregrossa

L'avió s'ha incendiat i han mort els seus dos ocupants

Els dos ocupants d'un ultralleuger han mort aquest diumenge al matí en un accident a Torregrossa (Pla d'Urgell). Segons han informat els Bombers al seu compte de Twitter, l'ultralleuger s'ha accidentat a prop de l'aeròdrom i s'ha incendiat. Com a conseqüència els seus ocupants, un home de 59 anys veí de Lleida i un home de 62 anys veí de Barcelona, han mort. Els bombers han rebut l'avís a les 10.49 hores i s'hi han desplaçat quatre dotacions, a més dels Mossos d'Esquadra i el SEM. 

Segons han informat fonts de l'aeròdrom, que es troba entre Mollerussa i Torregrossa, l'accident ha passat just quan l'aparell estava intentant enlairar-se. I és que per causes que s'estan investigant l'ultralleuger no s'ha enlairat, ha contactat amb un con de la pista quan estava fent maniobres per enlairar-se, després amb el terra d'un camp d'herbes, ha impactat contra un ametller i finalment ha caigut a una sèquia de reg. Com a conseqüència de l'impacte l'avió s'ha incendiat.

Els dos ocupants de l'ultralleuger han resultat morts. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, les víctimes són Sergi Ernesto D.C, de 62 anys i veí de Barcelona., i Andrés D.P., de 59 anys i veí de Lleida. El pilot, veí de Lleida, tenia 13 anys d'experiència de vol, mentre que l'acompanyant, de Barcelona, feia un mes que s'havia tret la llicència.

Pel que fa a l'aparell, fonts de l'aeròdrom de Mollerussa han explicat a l'ACN que tenia set anys i que tot just fa un mes li havien canviat el motor. La documentació estava en regla, han afegit. L'aeròdrom de Mollerussa va començar la seva activitat als anys noranta i aquest és el primer accident mortal que s'hi ha registrat.

Fins al lloc s'han desplaçat quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, que han dut a terme l'extinció de l'ultralleuger i han assegurat la zona. Posteriorment, agents de la Policia Judicial dels Mossos d'Esquadra han procedit amb els tràmits per a l'aixecament dels cossos i, un cop han acabat, efectius dels Bombers de la Generalitat han fet l'excarceració de les víctimes per a la seva evacuació.

A més, també s'han desplaçat dues ambulàncies, una de medicalitzada i una convencional, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]