Societat

Caldes amenaça de tancar el balneari de l'hotel Colon

L'Ajuntament obre un expedient sancionador per “incompliments molt greus” en matèria sanitària

El propietari els nega i ho atribueix a la competència que fa als banys municipals

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac ha obert un expedient sancionador al balneari de l'hotel Colon per “incompliments molt greus” que pot comportar l'extinció de la concessió. L'any passat ja es va tancar temporalment l'equipament per algunes deficiències sanitàries, i ara, un cop reobert, noves inspeccions posen en evidència més irregularitats. L'Ajuntament considera el rescat de la concessió com a “opció possible de manera immediata” perquè creu “del tot inapropiada l'explotació deficient que s'està fent del balneari, molt allunyada de les expectatives inicials, fet que està perjudicant notablement el prestigi que el municipi vol tenir com a destinació termal de primera magnitud”.

Els incompliments, segons destaca el consistori, són “molt rellevants” i afecten el conjunt de les instal·lacions i el seu estat de conservació, com per exemple els de la dutxa escocesa i la de l'aigua de mar, afectades ambdues per brots de legionel·losi que ja s'haurien solucionat. Igualment, no s'han refet les connexions del subministrament d'aigua termal i d'aigua de mar, fet que ha suposat que l'establiment hagi perdut la qualificació de balneari termal i de talassoteràpia per passar a ser considerat un spa urbà, tot i que comercialment, denuncia l'Ajuntament, es fa publicitat del contrari.

A aquestes irregularitats s'afegeix l'incompliment reiterat de les obligacions tributàries del balneari, que actualment deu més de 65.000 euros a les arques municipals corresponents a cànons i tributs impagats des de l'any 2012. Cada irregularitat pot comportar sancions econòmiques de fins a 6.000 euros i també són causes de resolució i rescat de la concessió.

En aquest sentit, des de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac es consideren esgotades les vies de diàleg que fins ara s'han mantingut amb els responsables de la concessió, “que de manera reiterada han anat incomplint totes les promeses que han formulat d'arranjament i de solució dels problemes”.

El propietari ho nega

El propietari de l'hotel, Antonio López Bosch, va negar rotundament ahir que l'establiment estigui incomplint, com diu l'Ajuntament de Caldes, tots aquests requeriments, i assegura que està preparant un recurs per defensar-se. López Bosch assenyala que ha invertit, i que continuarà fent-ho, per al bon manteniment de les instal·lacions. En aquest sentit, té intenció de presentar un recurs amb tota la documentació, les despeses fetes i els pressupostos pendents d'executar per demostrar-ho. López Bosch assenyala, a més, que l'actitud “hostil” de l'Ajuntament ve arran de les pressions que estaria exercint la concessionària dels Banys Termals de la Riera, de titularitat municipal, per la competència que representa l'hotel Colon.

LA XIFRA

65.000
euros
és el que l'Ajuntament de Caldes d'Estrac reclama a l'hotel en concepte de cànons i tributs impagats.

LA FRASE

Tot això respon a pressions per la competència que fa l'hotel als banys que hi ha a la Riera
Antonio López Bosch
propietari de l'hotel colon


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia