Societat

El temporal de llevant causa incidències al Camp i l'Ebre

Un petit tornado va provocar diverses destrosses en una urbanització de Mont-roig del Camp i talls de trànsit a l'N-340 i l'A-7

Els bombers van atendre inundacions i caigudes d'arbres a tota la demarcació

Jornada d'incidències generalitzades ahir a pràcticament tota la demarcació per culpa del fort temporal de llevant, que es va concretar en pluges continuades i ratxes de vent que van arribar a superar els 100 quilòmetres per hora. Els Bombers de la Generalitat van fer més de cent sortides durant tota la jornada a la demarcació per atendre sobretot inundacions, caigudes d'arbres i altres objectes, i accidents de circulació com a conseqüència de les precipitacions.

La major part de les sortides (88) es van produir a les comarques del Camp de Tarragona, especialment a la tarda, i a les Terres de l'Ebre el balanç era ahir al vespre de prop de seixanta actuacions.

Un dels episodis més espectaculars de la jornada va ser el possible tornado que, tal com va confirmar el Servei Meteorològic de Catalunya, es va formar a la tarda, durant alguns segons, a Mont-roig del Camp, a la urbanització Sole Mio. En aquest nucli, a tocar de l'N-340, es van registrar diverses destrosses a causa de ratxes de vent molt fortes, que van arrencar persianes i arbres de soca-rel. És en aquesta zona on es van produir els principals problemes de circulació al Camp de Tarragona, amb la interrupció de la circulació a l'N-340 per culpa de la caiguda de diversos pins que van obligar a desviar el trànsit durant unes quantes hores per l'interior de la població. El regidor de Protecció Civil, Juan Gallardo, va confirmar que la situació estava controlada poques hores després i que cap vehicle no havia quedat atrapat sota els arbres que havien caigut.

En una altra de les artèries principals del territori, l'autovia A-7 a l'Hospitalet de l'Infant, la inundació de la calçada va obligar a tallar també la circulació de vehicles des de dos quarts de sis de la tarda. El trànsit es va normalitzar al vespre.

Accidents a l'Ebre

El matí va ser més problemàtic a les Terres de l'Ebre, territori on es van registrar les acumulacions més importants de pluja, així com les ratxes més fortes de vent. Segons les dades recollides per Protecció Civil, l'estació meteorològica dels Ports va acumular 195,1 litres per metre quadrat, seguida de la de Tivissa, amb 163,6 litres.

Les sortides més rellevants es van correspondre amb accidents viaris. En el tancament d'aquesta edició, s'havien registrat dues sortides de via i una col·lisió, en tots els casos sense ferits greus. A la C-12, a Flix, el conductor d'un turisme va perdre el control i va anar a parar en un desnivell de la via, i a Mas de Barberans un cotxe es va precipitar al barranc de Casetes Velles. Finalment, dos turismes van xocar a l'N-420 a l'altura de Móra d'Ebre.

En aquesta última localitat, a més, els bombers van haver d'intervenir al soterrani de l'hospital comarcal, que es va inundar a causa de la intensa pluja. Els bombers també van haver d'intervenir en inundacions de baixos, una teulada amb risc de desplomament a Ascó i retirades d'arbres a Alcanar i Tortosa.

El fet més destacable a la capital ebrenca va ser, però, que els diferents efectius van haver de tallar el pas subterrani de la C-12 per sota de la via verda perquè estava completament inundat. Cal assenyalar que aquesta infraestructura es millorarà en els pròxims mesos perquè presenta freqüents problemes quan plou. També hi va haver afectacions viàries a la plaça Unió del barri de Sant Llàtzer, on els cotxes van haver de circular amb molta precaució.

Pesca aturada

A les comarques tarragonines, les pluges van ser especialment intenses en punts de l'interior com ara Santa Coloma de Queralt i Prades, on es van acumular 116 litres per metre quadrat, i Falset, amb 101 litres acumulats fins ahir al vespre. Les ratxes de vent també es van situar a prop dels 100 quilòmetres per hora en punts com ara el pantà de Siurana (90,7 km/h) i Ulldemolins (93,2 km/h). Entre les sortides dels bombers, destaca el salvament d'un home al Pla de Santa Maria quan l'arrossegava una riera.

El fort temporal de mar, tant a la costa tarragonina com l'ebrenca, va obligar a mantenir amarrada la flota pesquera. A Sant Carles de la Ràpita el sector pesquer va fer un balanç negatiu de la jornada, que es va traduir en unes pèrdues econòmiques d'entre 60.000 i 70.000 euros. Es tracta de l'estimació que va anunciar el secretari de la confraria de pescadors, Joan Balaguer.

A Tarragona, la Policia Portuària va decidir tancar per precaució l'accés a l'escullera, i les embarcacions de pesca també van optar per quedar-se amarrades.

Informació elaborada per

Azahara Palomares, Emma Zafón (Setmanari l'Ebre), Enrique Canovaca (Reusdigital) i Josep Lluís Eras (Portal Nou)

LES XIFRES

195,1
litres per metre quadrat
es van registrar ahir a l'estació meteorològica dels Ports (Baix Ebre).
60.000
euros
són les pèrdues del sector pesquer a Sant Carles de la Ràpita després que ahir no van poder sortir a pescar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona