Societat

La gastronomia omple la vila de Montblanc amb la cita Safrània

Durant dues jornades s'ofereix als visitants degustacions, cuina en directe i ponències sobre gastronomia local

Aquest cap de setmana Montblanc torna a ser el marc de la Fira de Sant Martí, de productes agroalimentaris de la Conca de Barberà, que arriba a la vuitena edició amb l'estrena de la nova denominació, Safrània. Des de la reestrena de la fira, l'any 2008, aquest esdeveniment que tanca el cicle de tardor de Montblanc s'ha consolidat com un gran aparador dels productes agroalimentaris de qualitat de la Conca de Barberà. A més, s'ha fet un lloc en el calendari de fires del Camp de Tarragona i hi prenen part productors i cuiners d'altres comarques que hi veuen una bona oportunitat de donar a conèixer la seva feina.

El programa de Safrània 2015 és el més extens fet fins ara. A l'espai de la cuina i a la sala de tast s'han previst una cinquantena d'activitats vinculades a la gastronomia, els vins i els caves. Dissabte al matí hi ha previstes quatre ponències temàtiques sobre l'ús de l'ànec, la maquinària de cuina, l'ús del safrà i com aprofitar la merma del formatge; tres demostracions de cuina en directe i dos maridatges de vins DO Conca de Barberà i formatge, i cava amb productes de l'ànec. A la tarda hi haurà una ponència sobre la història de l'ús de l'ànec, cinc sessions de cuina en directe, un tast de vins de la vall del Corb, un taller de gintònic i un showcooking final.

Diumenge al matí hi haurà dues ponències sobre el moviment Slow Food i sobre l'ús de la tòfona, tres sessions de cuina en directe, un taller de cuina del safrà, un tast de trepats i un taller de cocteleria. La sessió que clourà la fira, diumenge a la tarda, tindrà tres ponències sobre arròs, fruits secs i bolets; tres sessions de cuina en directe, un tast de vins de la vall del Corb i un showcooking que tancarà la fira.

En paral·lel, els visitants podran degustar les especialitats gastronòmiques, vins, caves, licors i formatges. Es podran provar els plats d'una dotzena de restaurants i els vins i caves d'una desena de cellers. A la Mostra de Formatges Artesans de Catalunya hi prenen part també una desena d'elaboradors del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.