Societat

Èxit de participació al curs per a nouvinguts a Castelló

El curs, que va començar la setmana passada, s'ha hagut de limitar a 32 persones, tot i que hi havia 50 sol·licituds

És una prova pilot coordinada pel Consell Comarcal que es farà en cinc municipis

Un curs de primera acollida per a nouvinguts va començar la setmana passada a Castelló d'Empúries amb 32 participants, tot i que s'havien presentat una cinquantena de sol·licituds. L'alcaldessa, Assumpció Brossa, explica que estudiaran, conjuntament amb el Consell Comarcal, si cal organitzar una sessió suplementària.

Aquesta formació, destinada a persones estrangeres, permet l'obtenció del certificat d'acollida, tal com estableix el nou reglament d'acollida de la Generalitat de Catalunya. El curs incorpora tres mòduls de formació: un per aprendre català i castellà, amb un mínim de 90 hores en cadascuna de les llengües; un segon sobre coneixements laborals, amb una durada mínima de 15 hores, i un tercer mòdul sobre coneixements de la societat catalana i del seu marc jurídic, amb un mínim de 15 hores.

Una iniciativa pionera

És el Consell Comarcal de l'Alt Empordà la institució que coordina aquesta iniciativa, ja que, com a responsable de la gestió del pla comarcal de ciutadania i immigració, ha rebut l'encàrrec de la direcció general per a la Immigració de portar a terme un projecte pilot del curs per obtenir el Certificat d'Acollida per a aquelles persones nouvingudes que ho necessitin.

Cinc municipis de la comarca participen en aquesta iniciativa pionera a Catalunya, i que es preveu estendre posteriorment al conjunt del país. A més de Castelló d'Empúries, es fa en els municipis de Sant Pere Pescador (on el curs ja va començar el mes passat, amb 28 participants), a l'Escala, a Roses i a la Jonquera, on el curs començarà properament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia