Osona/Ripollès

Cares noves al Dakar

Xevi Pons i Marc Solà debutaran al raid al costat de Roma, Farrés, Sanz, Romero i els copilots Colomé i Torres

El Dakar no només ha atret aventurers o pilots que han fet de les curses tot terreny –amb cotxe o en moto– el seu modus vivendi. També ha cridat sempre l’atenció de pilots professionals que ja estan de tornada i que troben un nou al·licient en una especialitat on la velocitat passa a un segon terme i no és garantia d’èxit si aquesta no se sap combinar amb l’experiència i la capacitat de navegació d’un bon copilot.

Carlos Sainz, guanyador de l’edició de 2010, en seria l’exemple més recent, però el parc tancat del Dakar de 2016 serà el que més s’assemblarà al d’un Mundial de ral·lis. No només hi haurà el bicampió madrileny, sinó que en aquesta edició també s’hi estrenarà el nou vegades campió del món Sébastien Loeb (Peugeot), a més de l’expilot oficial de Ford Mikko Hirvonen, nou company de Nani Roma, o Martin Prokop, que el 2010 se les tenia amb Xevi Pons per guanyar la primera edició del Mundial S-WRC. Doncs el manlleuenc serà l’altre campió del món provinent dels ral·lis que el 2 de gener debutarà al Dakar.

Tot i que la notícia ja era un secret a veus, no va ser fins aquest dijous a la tarda que es va fer oficial amb un comunicat dels equips South Racing i Esponsorama. Ambdós han iniciat un projecte conjunt que compleix les expectatives de Pons, a qui ja se’l va situar en l’òrbita del Dakar quan corria amb l’equip Nupel, però ell es negava a fer el pas si no era amb un mínim de condicions. Darrere de l’equip hi ha el propietari de l’Avintia Racing de MotoGP, Raúl Romero, que ha posat a disposició del manlleuenc un Ford Ranger de la categoria T1 amb el qual l’equip va disputar la darrera edició de la cursa. El seu copilot serà l’argentí Ricardo Torlashi, amb experiència a la cursa. Pons reconeix, en canvi, que “no tinc experiència conduint sobre la sorra i les dunes”, però sí que creu que li pot servir “els anys que vaig córrer en enduro”.

Si Xevi Pons s’estrenarà al Dakar amb 35 anys hi haurà un altre debutant osonenc amb 25, en aquest cas a la categoria de motos. Es tracta de Marc Solà, el subcampió d’Espanya de raids, que després dels problemes pels quals està passant Gas Gas, es va incorporar al Yamaha Pont Grup amb una tercera posició a la Baja Aragón. Finalment, l’equip va confirmar al vigatà la seva presència al Dakar, on anirà “amb molta il·lusió” com a motxiller del garriguenc Marc Guasch i per això ja el va portar a córrer el Ral·li del Marroc perquè s’entrenés.

La resta de participants osonencs al Dakar seran les figures habituals. La parella formada per Nani Roma i Rosa Romero no canvien de colors. Ell continuarà essent un dels principals candidats a la victòria amb el Mini All4Racing, el cotxe més representat a la cursa. Ella correrà per segon any consecutiu amb l’Himoinsa Team, que aquest any ha incorporat com a cap de files un Gerard Farrés que està obtenint grans resultats des que vesteix de vermell. L’equip murcià, format per quatre pilots, correrà amb sengles KTM, la mateixa moto que portarà Laia Sanz després de deixar Honda, si bé la pilot resident a Seva ho farà a l’equip oficial i amb el millor material.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida