Societat

La Generalitat crea una aplicació per a emergències al bosc

L'app permetrà a l'operador del telèfon 112 obtenir un mapa de localització de l'autor de la trucada d'alerta

El director del CAT112, Frederic Adan, va presentar ahir al Consell Comarcal de la Conca de Barberà l'aplicació d'emergències My112. Es tracta d'una eina per als telèfons mòbils que permet avisar els serveis d'emergència de manera ràpida i que ha estat pensada per a boletaires, excursionistes i altres col·lectius que desenvolupen activitats al medi natural.

Quan l'aplicació s'activa des d'un punt on hi ha cobertura de dades, l'operador del telèfon d'emergències 112 de Catalunya, a més de la trucada, rep la posició de la persona que truca al mapa. Això facilita la localització als cossos d'emergències que calgui activar, siguin Bombers, Mossos, SEM o Agents Rurals. Si l'usuari es troba en una zona on només es disposa de cobertura de veu, l'aplicació li envia les seves coordenades a la pantalla perquè pugui comunicar-les als equips d'emergències. L'aplicació té una versió estàndard i una de més senzilla per a col·lectius com la gent gran.

Tot i que fins ara el My112 arriba a les 40.000 descàrregues en versions per a Android i iOS, el Departament d'Interior, el Paratge de Poblet i el Consell Comarcal de la Conca volen difondre l'aplicació entre els visitants perquè la coneguin, la instal·lin en els seus telèfons i la utilitzin en cas d'emergència. Així, en endavant als punts d'expedició del carnet de boletaire de Poblet hi haurà díptics que informaran sobre l'eina.

Segons Adan, l'eina és útil perquè “els segons salven vides”. No obstant això, el director del CAT112 remarca que no hi ha cap aplicació més útil que la prudència i la informació del terreny sobre el qual es desenvolupa l'activitat. En aquest sentit, el secretari general d'Interior, Cèsar Puig, va insistir en la necessitat de prendre mesures d'autoprotecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia