Societat

Valls dóna el tret de sortida a la temporada dels calçots

La gastrònoma Roser Torras fa l'arrancada simbòlica del primer calçot i rep el títol d'Amiga de l'Autèntica Calçotada de Valls

Parellada i Kao elaboren els seus plats amb calçots en directe

La ciutat de Valls i la comarca de l'Alt Camp van donar ahir el tret de sortida de la campanya de calçotades amb la Jornada Gastronòmica del Calçot. A banda de la Gran Festa de la Calçotada, que amb l'impuls de la Cambra de Comerç de Valls porta milers de visitants a la ciutat l'últim diumenge de gener, l'any passat l'Ajuntament i els restauradors de la zona van voler simbolitzar l'inici de la temporada amb tot un seguit d'actes al voltant de l'arrencada del primer calçot.

Així, si l'any passat la responsabilitat va recaure en la figura de l'exjugador de futbol i actual secretari tècnic del FC Barcelona, Robert Fernàndez, enguany la distinció ha estat per a Roser Torras, una figura estretament lligada al món de la gastronomia. Com va fer Robert Fernàndez, Roser Torras es va desplaçar ahir a un camp de conreu d'un productor adherit a l'IGP Calçot de Valls per fer l'arrencada simbòlica del primer calçot de la temporada.

Seguidament, el guardó va prendre la forma oficial amb la distinció a Torras, a la sala de Plens de l'Ajuntament, del títol d'Amiga de l'Autèntica Calçotada, un títol que té caràcter vitalici i amb què es vol reconèixer “la trajectòria d'institucions, entitats o persones que es distingeixen pel seu compromís amb el país, per la defensa dels productes de la terra, per l'amor per la gastronomia i per la recerca de l'excel·lència en aquest camp; i que defensen l'origen vallenc i la qualitat de l'autèntica calçotada de Valls”.

En el decurs de l'acte oficial, l'alcalde, Albert Batet, va reconèixer la figura de Roser Torras en el “TOP de la gastronomia de Catalunya i de la península”. Tanmateix, va posar de relleu les accions que ha dut a terme en la promoció del calçot arreu del món recordant que aquest no és sols un element d'identitat de Valls sinó també “un reclam turístic i un actiu econòmic de la ciutat”.

La segona Jornada Gastronòmica del Calçot també va comptar, al Pati, amb el Mercat de Tastets en el decurs del qual es podien assaborir onze tapes elaborades pels restauradors de la ciutat i la comarca. Totes aquestes degustacions, a base de calçot de Valls, podien combinar-se amb els vins de quatre cellers de la DO Tarragona: Celler Mas Bella (Masmolets), Celler Adernats (Nulles), Celler Vins Padró (Bràfim) i Celler Mas Vicenç (Cabra del Camp).

A més, i al mateix espai del Pati, s'ha desenvolupat com a novetat una mostra en directe de cuina del calçot que han tingut com a protagonistes dos cuiners de Barcelona i dos cuiners locals. D'una banda, Ada Parellada, propietària del restaurant Semproniana, i Josep Maria Kao, propietari i xef del restaurant Shanghai de Barcelona. De l'altra, els cuiners vallencs Àngel Solé, del restaurant Ca l'Àngel, i Roc Aneas, xef del restaurant Casa Fèlix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida