Societat

Valls dóna el tret de sortida a la temporada dels calçots

La gastrònoma Roser Torras fa l'arrancada simbòlica del primer calçot i rep el títol d'Amiga de l'Autèntica Calçotada de Valls

Parellada i Kao elaboren els seus plats amb calçots en directe

La ciu­tat de Valls i la comarca de l'Alt Camp van donar ahir el tret de sor­tida de la cam­pa­nya de calçota­des amb la Jor­nada Gas­tronòmica del Calçot. A banda de la Gran Festa de la Calçotada, que amb l'impuls de la Cam­bra de Comerç de Valls porta milers de visi­tants a la ciu­tat l'últim diu­menge de gener, l'any pas­sat l'Ajun­ta­ment i els res­tau­ra­dors de la zona van voler sim­bo­lit­zar l'inici de la tem­po­rada amb tot un seguit d'actes al vol­tant de l'arren­cada del pri­mer calçot.

Així, si l'any pas­sat la res­pon­sa­bi­li­tat va recaure en la figura de l'exju­ga­dor de fut­bol i actual secre­tari tècnic del FC Bar­ce­lona, Robert Fernàndez, enguany la dis­tinció ha estat per a Roser Tor­ras, una figura estre­ta­ment lli­gada al món de la gas­tro­no­mia. Com va fer Robert Fernàndez, Roser Tor­ras es va des­plaçar ahir a un camp de con­reu d'un pro­duc­tor adhe­rit a l'IGP Calçot de Valls per fer l'arren­cada simbòlica del pri­mer calçot de la tem­po­rada.

Segui­da­ment, el guardó va pren­dre la forma ofi­cial amb la dis­tinció a Tor­ras, a la sala de Plens de l'Ajun­ta­ment, del títol d'Amiga de l'Autèntica Calçotada, un títol que té caràcter vita­lici i amb què es vol reconèixer “la tra­jectòria d'ins­ti­tu­ci­ons, enti­tats o per­so­nes que es dis­tin­gei­xen pel seu com­promís amb el país, per la defensa dels pro­duc­tes de la terra, per l'amor per la gas­tro­no­mia i per la recerca de l'excel·lència en aquest camp; i que defen­sen l'ori­gen vallenc i la qua­li­tat de l'autèntica calçotada de Valls”.

En el decurs de l'acte ofi­cial, l'alcalde, Albert Batet, va reconèixer la figura de Roser Tor­ras en el “TOP de la gas­tro­no­mia de Cata­lu­nya i de la península”. Tan­ma­teix, va posar de relleu les acci­ons que ha dut a terme en la pro­moció del calçot arreu del món recor­dant que aquest no és sols un ele­ment d'iden­ti­tat de Valls sinó també “un reclam turístic i un actiu econòmic de la ciu­tat”.

La segona Jor­nada Gas­tronòmica del Calçot també va comp­tar, al Pati, amb el Mer­cat de Tas­tets en el decurs del qual es podien assa­bo­rir onze tapes ela­bo­ra­des pels res­tau­ra­dors de la ciu­tat i la comarca. Totes aques­tes degus­ta­ci­ons, a base de calçot de Valls, podien com­bi­nar-se amb els vins de qua­tre cellers de la DO Tar­ra­gona: Celler Mas Bella (Mas­mo­lets), Celler Ader­nats (Nulles), Celler Vins Padró (Bràfim) i Celler Mas Vicenç (Cabra del Camp).

A més, i al mateix espai del Pati, s'ha desen­vo­lu­pat com a nove­tat una mos­tra en directe de cuina del calçot que han tin­gut com a pro­ta­go­nis­tes dos cui­ners de Bar­ce­lona i dos cui­ners locals. D'una banda, Ada Pare­llada, pro­pietària del res­tau­rant Sem­pro­ni­ana, i Josep Maria Kao, pro­pi­e­tari i xef del res­tau­rant Shang­hai de Bar­ce­lona. De l'altra, els cui­ners vallencs Àngel Solé, del res­tau­rant Ca l'Àngel, i Roc Aneas, xef del res­tau­rant Casa Fèlix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia