Societat

opinió

Ciutadà exemplar i referent de la lluita democràtica

Ens ha deixat en Francesc Pararols, exregidor i extinent d'alcalde del primer ajuntament democràtic, col·laborador del Consell Municipal de la Gent Gran i de la revista El Roure. Sobretot ha estat un veritable referent ciutadà i un servidor lleial i incansable en les lluites per les conquestes del progrés social. Unes lluites que van marcar una vida que, per més que la repassis i la coneguis, et deixa sempre embadalit per la intensitat amb què ha estat viscuda i el compromís personal que l'ha impregnat fins al final. Va ser, alhora, un veritable senyor: culte, elegant, ferm, protagonista i testimoni de moments històrics. En definitiva, un ciutadà exemplar. Fins que va poder, en Pararols sempre va assistir als actes en què se'l convidava i per això, cada vegada que tenia l'ocasió de saludar-lo –sobretot la primera que ho vaig fer com a alcalde–, em sentia impressionat i li expressava l'honor que ens feia de comptar amb la seva presència.

El ple de l'Ajuntament de Girona del dia 4 d'abril de l'any 2000 li va concedir el premi Ciutadania “en reconeixement al seu compromís cívic, expressat per tota una vida dedicada a la conquesta de les llibertats democràtiques i al progrés dels gironins i les gironines mitjançant una activitat política caracteritzada pel respecte i la tolerància”. Se'l mereixia amb escreix, i fins i tot el guardó queda curt davant l'abast de la seva trajectòria i del seu servei al bé comú. Per això quan en Joan Olòriz em va convidar a participar en l'homenatge que li van organitzar l'estiu de l'any passat ho vaig acceptar amb orgull i feliç de poder testimoniar-li un agraïment immens per tota la feina feta i per la fidelitat al compromís democràtic. A Pararols li devem tantes coses que li caldrà un reconeixement especial del conjunt de la ciutat.

Va ser una persona de vida excepcional i referent per a molts que el van tenir com a mestre polític en aquell PSUC que guardava l'herència històrica i la posava al servei de la construcció del futur. Sobretot serà un referent per a totes les generacions futures que coneguin la seva trajectòria i s'adonin de la dimensió colossal de la seva biografia. Només de veure'l sabies que res no el vinclava i que tenies al davant algú poc corrent, i a Girona hem tingut el privilegi de comptar-lo entre les persones que van treballar i sacrificar-se a fons pel conjunt dels ciutadans.

Em sento honorat d'haver-lo conegut i haver-li pogut dispensar el respecte i l'admiració que es mereixia. També d'haver-li pogut transmetre un agraïment profund. I d'haver rebut la seva extraordinària amabilitat i bonhomia, que es va fer més expressa quan hi havia circumstàncies personals que ens feien coincidir. Gràcies infinites per tot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
comissió europea

Astrazeneca demana la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona
societat

Prop de 700 aportacions ciutadanes per al futur parc de Prades

MONTBLANC
societat

Vaga a Nestlé Girona pel desbloqueig de la negociació del conveni col·lectiu

girona

Obres a la recepció i el magatzem de la Policia Municipal

SABADELL
societat

El CE Sabadell i l’EFB Ripollet investiguen una batussa d’adults en un partit de prebenjamins

SABADELL