Societat

Uns 475.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana pel pont

Les vies més conflictives seran aquelles que van cap a zones de muntanya i pistes d'esquí

El Servei Català de Trànsit (SCT) posarà en marxa aquest divendres el dispositiu especial de trànsit amb motiu del pont de les festivitats de la Constitució i la Immaculada.

Durant l'operació sortida, que començarà aquest divendres a les tres de la tarda i s'allargarà fins a la mateixa hora de dissabte, es preveu que sortiran uns 475.000 vehicles de l'àrea metropolitana de Barcelona. Tot i que encara és tardor, aquest és el primer pont amb una mobilitat pròpiament d'hivern, on les carreteres amb més problemes són les que accedeixen a les zones de muntanya i a les estacions d'esquí com a C-16, la C-17, la C-14 i l'A-2 així com l'N-145 i l'N-260 d'accés a Andorra. També són focus d'atracció les poblacions on es fan fires tradicionals com la de l'avet a Espinelves (del 5 al 15 de desembre), el mercat medieval de Vic (del 5 al 8 de desembre) i la Fira de Santa Llúcia de Canyelles (el 5 i 6 de desembre).

Basant-se amb l'anàlisi de la mobilitat del pont de desembre dels anys anteriors, l'SCT calcula que les franges horàries amb més conflictivitat durant l'operació sortida seran aquest divendres entre dos quarts de cinc de la tarda i les deu de la nit, i dissabte entre dos quarts d'onze del matí i dos quarts de tres de la tarda. En canvi, les hores punta durant l'operació de retorn seran entre les dotze del migdia i les deu de la nit de dimarts, 8 de desembre.

L'SCT demana que s'extremi al màxim la prudència en la conducció al llarg de tot el pont, ja que hi haurà un elevat nombre desplaçaments d'oci al llarg de tota la setmana al conjunt de la xarxa viària catalana. El Servei Català de Trànsit apel·la a la responsabilitat dels conductors i també alerta de la importància d'adequar la conducció a les condicions adverses provocades per les inclemències meteorològiques, habituals en aquesta època de l'any, ja que augmenta el risc de patir un accident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet