Societat

Les pistes del Pirineu gironí, a punt pel pont

Vallter 2000 i Vall de Núria obren avui les portes i s'afegeixen a Masella i la Molina

Guils Fontanera ja ha encetat la temporada d'esquí de fons

Gruixos d'entre 15 i 60 centímetres de neu pols al Pirineu gironí esperen a partir d'avui els aficionats a l'esquí alpí i de fons durant aquest pont de la Puríssima. Les estacions de Vallter 2000 i Vall de Núria obren portes i s'afegeixen a Masella, que va ser la primera, i la Molina, que van encetar la temporada fa un parell de caps de setmana testimonialment.

Les nevades dels últims dies i les baixes temperatures han permès treballar de valent als equips tècnics de les estacions d'esquí. Ho han fet contra rellotge per intentar obrir el màxim possible de quilòmetres esquiables i ho continuaran fent, fins al punt que a l'hora de tancar aquesta edició encara no es poden concretar.

Només Masella es va atrevir ahir a fer una previsió i va anunciar per a aquest pont l'obertura dels sectors de pla de Masella, bosc d'Alp, la Pleta, cap del Bosc, coma Oriola, la Pia i l'Snowpark i ho va concretar en 24 pistes, 26 quilòmetres esquiables i 13 remuntadors. Vallter i Vall de Núria, totes dues del grup de Ferrocarrils de la Generalitat, ho fan avui, però no van informar del nombre de pistes.

La Molina, del mateix grup, té gruixos d'entre els 20 i els 40 centímetres de neu pols, segons les zones; Masella, d'entre 25 i 60 –l'acumulació de neu més important és a la zona del cap del Bosc–, i Vall de Núria i Vallter no van informar de la quantitat de neu acumulada.

Els aficionats a l'esquí de fons també podran iniciar la temporada en terres gironines. L'estació de la Cerdanya de Guils Fontanera va obrir ahir portes amb gruixos d'entre 15 i 30 centímetres de neu pols i dura i amb un total de 30 quilòmetres de circuit marcat. A més, va obrir també els tres circuits de raquetes que té habilitats.

LA XIFRA

60
centímetres
de neu pols s'acumulen a les zones més altes de les estacions d'esquí de la Cerdanya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia