Societat

Detenen un jove a Sant Llorenç d'Hortons per una falsa alarma de bomba

El sospitós va trucar al 112 per informar de la col·locació d'un artefacte davant l'Ajuntament i es va identificar com a gihadista

El mateix individu va alertar deu vegades de falsos incidents a la localitat

Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove de 21 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Llorenç d'Hortons (Barcelona), per haver suposadament informat de la falsa col·locació d'un artefacte explosiu gihadista davant l'Ajuntament. Se l'acusa d'un presumpte delicte de desordres públics

El noi va passar a disposició judicial el divendres 4 de desembre i ha quedat en llibertat amb càrrecs, ha informat aquest dimarts la policia catalana en un comunicat.

Els fets van passar el 22 de novembre, quan un individu va trucar al telèfon d'emergències 112 per informar que havia col·locat una motxilla amb explosius davant del consistori. L'home es va identificar com el gihadista que té una ordre internacional de recerca i detenció pels atemptats del 13 de novembre a París.

Els Mossos van acordonar la zona amenaçada i hi van restringir l'accés. Es va prohibir la circulació de vehicles i l'entrada de qualsevol persona, també als veïns que volien accedir als seus domicilis. Els agents van iniciar una recerca del suposat artefacte, però al final es va comprovar que era una falsa alarma.

La investigació va permetre determinar el lloc des d'on es va realitzar la trucada. A partir d'aquesta informació la policia va concloure que el sospitós ja havia realitzat 10 trucades al telèfon d'emergències per alertar de falsos incidents a la localitat. Tot plegat havia significat la mobilització innecessària de policies, bombers i ambulàncies.

A causa dels fets penals, el greu perjudici, l'alteració produïda als veïns de la localitat i la situació actual de màxima alerta els Mossos van detenir el sospitós. L'arrestat va passar a disposició judicial divendres 4 de desembre i va quedar en llibertat amb càrrecs.

Els Mossos recorden que “afirmar falsament o simular una situació de perill per a la comunitat” pot ser castigat amb una pena de tres mesos i un dia a un any de presó o una multa de tres a divuit mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA