territori

Una cinquantena d'entitats s'adhereixen al manifest en favor de l'estació intermodal

La Cambra estrenarà l'any que ve un gabinet d'estudis per tal de comprovar l'eficàcia econòmica de les seves propostes

El període per recollir adhesions al manifest en favor de l'estació intermodal de l'Aeroport de Reus s'allargarà fins després de les eleccions del 20 de desembre. Així ho ha explicat el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, qui ha assegurat també que ja han signat una cinquantena d'entitats empresarials, polítiques, socials i culturals. L'objectiu de la cambra és fer un acte reivindicatiu amb tots els signants, com a pressió de força cap al Ministeri de Foment, un ens que encara no ha respost a la voluntat de reunió demanda pel propi Sanromà. "Deuen estar molt ocupats amb motiu de les eleccions", ha dit Sanromà en un to irònic.

"Si no es fa l'estació veurem com passa de llarg el corredor del mediterrani", ha afirmat el president de la Cambra de Reus, qui ha subratllat que el document amb les inversions prioritàries per Catalunya no ha canviat en aquests darrers quatre anys, un fet que demostra que "no s'ha fet res". Sanromà, per això, no vol que s'interpreti la seva insistència per l'estació intermodal com una crítica cap al corredor del mediterrani: "aquest s'està fent de forma lenta, de Vandellòs a Vila-seca ja està molt avançat, però a partir de llavors què?", s'ha preguntat. "No sabem si l'intercanviador anirà a l'Arboç o la Granada i mentre no es fa la infraestructura es poden perdre inversions", ha dit.

Creació d'un gabinet d'estudis econòmics

El president de la Cambra també ha avançat, durant el tradicional esmorzar amb la premsa, que l'ens crearà un gabinet d'estudis econòmics, format per col·laboradors, amb experts de la URV. Aquest ens ha de servir per avaluar l'impacte de totes les iniciatives que impulsa la Cambra de Comerç, com la Ganxet Pintxo, que ja té data per la desena edició (del 7 al 17 d'abril de 2016); la Reus Viu el Vi (del 3 al 5 de juny de 2016); la Fira de Formació Professional, que tindrà una segona edició, o la Reus Beer Festival, que l'any que ve es recuperarà.

Millorar el preu de l'energia elèctrica i situació de l'Aeroport de Reus

Un dels objectius primordials de cara a l'any que ve de l'ens cameral és aconseguir que les empreses adherides tinguen un preu de l'energia més reduït. Per això, segons ha explicat Sanromà, "impulsarem una subhasta elèctrica i de gas, a l'estil de la feta a Sabadell i que va suposar una rebaixa de preus d'entre el 15 i el 20%". D'altra banda, el president de la Cambra de Reus també ha criticat durament la situació de l'Aeroport de Reus: "estem en les mateixes xifres que el 2002 i no veiem que hi hagi un lobby per defensar la infraestructura a Catalunya i l'Estat". Sanromà considera ínfim que només s'hagin realitzat deu operacions de mercaderies durant 2015 a l'aeròdrom reusenc.

Toc d'atenció per no tenir la llei de cambres catalana

Sanromà també s'ha referit al fet de no tenir encara una llei de cambres catalana que reguli el seu funcionament, després del decret de l'expresident espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que treia les quotes obligatòries. "Amb aquest panorama, les eleccions a la Cambra de Reus no se celebrarien fins el 2017, quan ja portem un any i mig de pròrroga". Durant aquests anys, les cambres han perdut un 65% de pressupost, un fet però, que segons Sanromà, no s'ha notat en l'activitat desenvolupada.

De fet, el president de al Cambra de Reus ha detallat, entre d'altres qüestions, que durant 2015 s'han fet 1.300 tràmits de l'oficina de gestió empresarial; s'han assessorat a 115 emprenedors; s'han realitzat 2.500 documents per a comerç exterior fora de la Unió Europea; s'ha orientat laboralment a 70 joves, o s'ha fet un 15% més d'ús de les sales de la Cambra de Comerç, fins arribar als 223.

Per últim, Sanromà també s'ha referit breument a la implantació de la Fira Centre Comercial: "la percepció que tenim és que no ha significat una pèrdua per al comerç tradicional, tot i que el balanç més exhaustiu s'haurà de fer d'aquí a uns mesos".

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia