Societat

La Grossa: 79.140, venut íntegrament a Roquetas de Mar

El 12.775, segon premi de la rifa, deixa 60 milions d'euros a Roda de Berà i 4 milions més a Santa Perpètua de Mogoda

En els primers deu minuts de sorteig surt també el 18.102, un cinquè, venut majoritàriament a Oviedo

El 52215, un quart premi de la rifa, passa de llarg de Catalunya

Un altre cinquè premi, el 43221, esquitxa Barcelona, l'Hospitalet, Santa Perpètua, Terrassa, Girona i Olot.

Aquest any la Grossa ha tardat tres hores a sortir i ha passat de llarg a Catalunya. A un quart d'una del migdia els nens de Sant Ildefons han cantat el 79.140 premiat amb 4 milions d'euros la sèrie, i que s'ha venut íntegrament a Roquetas de Mar (Almeria). L'administració situada a l'avinguda de Roquetas, número 19, edifici Adua, ha venut totes les 160 sèries d'aquest 79.140. La grossa ha acabat 21 vegades en 0 al llarg de la història de la rifa de Nadal.

El sorteig ha començat puntual a les nou del matí i sense temps per gairebé res, quan feia només dos minuts que els nens de Sant Ildefons havien començat a cantar, ha sortit el segon premi de la rifa de Nadal. El número premiat, el 12.775, ha tocat a Santa Perpètua de la Mogoda (una sèrie) i Roda de Berà (15 sèries, 18 milions d'euros). El gruix del premi ha caigut, però, a Sevilla, a les poblacions Osuna i la Puebla de Cazalla. El segon premi es paga a 125.000 euros per dècim.

El tercer premi ha estat pel número 05.162 , venut a Barcelona, Abrera, Manresa, Terrassa, la Jonquera, Colera i l'Ametlla de Mar.

I poc menys de deu minuts més tard ha sortit el primer 5è premi: 18.102. A Catalunya ha tocat a Tàrrega, Viladecans i Figueres. A Tàrrega, però, no s'ha venut ni una sèrie sencera, només algun dècim. A Oviedo se n'han venut també 40 sèries. No obstant, el gran guanyador d'aquest cinquè premi és Hisenda, ja que hi ha 105 sèries que no s'han venut.

El 52.215 és un dels quarts premis de la rifa que ha sortit poc abans de les deu d'aquest matí i ha caigut majoritàriament a Madrid, Alcorcón i Alacant, amb una cinquantena de sèries a cada població. El segon quart premi ha estat el 79.119 i s'ha venut a Terrassa, Abrera, Sort, Castelldefels, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Manresa, Cornellà i tona, entre d'altres.

El segon cinquè premi ha estat per al 70.481, que ha premiat 32 sèries a Tarragona, a l'administració número 14 situada al carrer Falset, número 20, i dues més a l'administració de Sort. El cinquè premi, que ha sortit poc després de les deu del matí, està dotat amb 60.000 euros la sèrie, és a dir, 60.000 euros el dècim. El premi també ha caigut a Madrid, amb més de 90 sèries, a Elx, amb dos; a Gandia, amb 18 dècims i a Sogorb, a l'Alt Palància, al País Valencià.

Un altre cinquè premi, el 43.221, ha esquitxat amb dos dècims Barcelona, un dècim Terrassa, un altre l'Hospitalet, un Santa Perpètua, un altre dècim Girona i un Olot. També, ha estat repartida a la resta de l'Estat. Getafe ha estat la població més afortunada d'aquest cinquè premi, on s'han venut 50 sèries, i a Saragossa se n'han venut quinze més.

Després ha sortit un altre cinquè, el 00943, que ha tocat a Eivissa, a Badalona (al centre comercial Màgic), a Barcelona (administració Valdés), a Blanes, a Igualada, a Vilobí d'Onyar, a Montferrer, a Castellbò i a Benicàssim.

El número també ha estat venut a La Corunya, Madrid, Ourense, Cadis, Biscaia, Burgos, Guipúscoa, Sevilla, Toledo, Saragossa, Granada, Pontevedra, Santa Cruz de Tenerife, Vitòria, Albacete, Almeria, Astúries, Badajoz, Ciudad Real, Huelva, Las Palmas, Màlaga i Múrcia.

Pocs minuts abans de tres quarts de dotze del migdia, ha sortit el sisè cinquè premi de la rifa de Nadal, que ha estat per al 51.688 i ha caigut íntegrament al Campello, a la comarca de l'Alacantí, a Alacant.

Els dos últims cinquens premis han estat el 89.023, que ha tocat a Barcelona, Almeria i Pontevedra, i el 73.867, que ha caigut a Caldes de Montbui.

Així doncs, la rifa de Nadal centra un any més l'atenció d'aquest 22 de desembre en què els nens de Sant Ildefons canten des de les 9 del matí 2.240 milions d'euros en premis, 320.000 per cada dècim agraciat amb la grossa. Cada català s'ha gastat de mitjana gairebé 57 euros en la rifa de Nadal d'aquest matí.

Com en totes les edicions, al pati de butaques del Teatro Real hi són presents els habituals freaks d'aquest sorteig que van disfressats de tota mena de personatges, així com els familiars dels nens que reparteixen la sort. Amb el lema “El premi més gran és compartir-lo” el sorteig reparteix un primer premi de 4 milions d'euros (3,2 després d'impostos), un de segon d'1.250.000 euros, un de tercer de 500.000, dos de quarts de 200.000, vuit de cinquens de 60.000, i 1.794 de 1.000 euros. L'Estat ingressa cada any aproximadament 1.000 milions d'euros amb aquest sorteig i els catalans s'hi gasten més de 350 milions, prop de 50 euros per habitant.

El sorteig, que s'ha allargat prop de quatre hores, s'ha fet pel sistema tradicional, és a dir, que hi ha un bombo per a números i un altre per a premis. A dos quarts de nou del matí ha tingut lloc la comprovació de les sèries. És un moment en que qualsevol persona del públic pot consultar si efectivament el seu número s'introduirà als bombos.

El premi es comparteix amb Hisenda

Malgrat que ho havia promès, el govern espanyol manté vigent aquest impost especial que Cristóbal Montoro va engegar a al 2012 com a “mesura temporal i extraordinària”. La grossa, premiada amb quatre milions d'euros, es tradueix en un premi de 3,2 milions d'euros després d'impostos. L'estalvi per a l'Estat també es produeix pel fet que no s'hagin venut números premiats. Al 2013 Loteries de l'Estat va vendre només el 63,6% dels premis del sorteig de Nadal, una xifra que al 2014 ja havia repuntat fins al 80,9%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia