Societat

L'Ariadna, primer nadó de la demarcació de Tarragona

La nena va néixer a dos quarts d'una de la matinada de l'1 de gener a l'hospital Sant Joan de Reus

Va pesar 3,700 quilos, va mesurar 49 centímetres i el naixement va ser de part natural

El primer nadó nascut a la demarcació de Tarragona el 2016 és la reusenca Ariadna. A dos quarts d'una de la matinada de l'1 de gener, la nena va néixer a l'hospital Sant Joan de Reus, segons va informar el Departament de Salut. L'Ariadna va pesar 3,700 quilos, va mesurar 49 centímetres i va néixer de part natural. Ahir, tant la criatura com la mare es trobaven bé.

L'Ariadna és filla d'Albert Bartolomé i Mabel Secall, que resideixen a Reus i són originaris de Bellmunt del Priorat. Els pares es trobaven en aquest municipi del Priorat per celebrar la nit de Cap d'Any, però a la tarda del dijous van haver d'acudir a l'hospital reusenc. Explicaven ahir que, d'entrada, no preveien que l'Ariadna nasqués el primer dia del 2016. “Em tocava el 14 de gener (estava en la 38a setmana de gestació), però vol ser protagonista i s'ha avançat”, confessava la Mabel. Cap a les sis de la tarda, la Mabel va trencar aigües i van haver de traslladar-se a l'hospital, segons ACN.

Incredulitat

“Vaig dir al grup de Whatsapp que no comptessin amb nosaltres, que marxàvem”, relatava ahir. “Guardeu les coses a la nevera”, van comentar als amics, davant la incredulitat d'alguns. No s'havien plantejat abans la coincidència del naixement amb el primer dia de l'any: en arribar a l'hospital i percebre “les ganes de moviment” del personal, van pensar que podia ser possible.

El pare es mostrava, ahir, molt feliç pel naixement del seu segon fill i per l'expectació que ha despertat per haver estat el primer de la demarcació. Sorprès pel gran nombre de mitjans presents a l'habitació, va afirmar “quin juantxisme”. L'Ariadna té un germà, el Biel, de tres anys. Fa gairebé tres anys exactes, la parella hi va acudir també per veure nàixer el seu primer fill. Llavors, recorden, també era un dia festiu de desembre i van tenir també un part “fàcil”. Ahir al matí, enmig d'un estol de familiars, periodistes i representants del centre, el Biel arribava a l'habitació per conèixer la seva germana. “Diu que és molt petita i li ha dit que no plori”, va apuntar la mare.

La família va rebre, ahir al matí, la visita de Montserrat Vilella, presidenta del Grup Salut Reus.

El primer català, a Figueres

El primer nadó del 2016 a Catalunya es diu Erik i va néixer quan passaven set minuts de la mitjanit a l'hospital de Figueres. El nen pesa 3,990 quilos i és el tercer fill d'una parella d'origen bolivià que fa 15 anys que resideix a Catalunya i són veïns de l'Espolla des de fa només dos mesos. En segon lloc, va arribar la Xi Chen, que va ser el primer nadó nascut a la demarcació de Barcelona aquest 2016. La nena, d'una família d'origen xinès, va néixer tretze minuts després de la mitjanit a l'hospital de l'Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet.

I després de l'Ariadna, va arribar el que més es va fer esperar, el primer nadó nascut a la demarcació de Lleida, que va arribar a la 1.35 de la matinada a l'hospital Arnau de Vilanova, de Lleida. Es diu Albert i és el primer fill d'una parella de veïns de la capital del Segrià. El nen va pesar 2,660 quilos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona