Societat

Calafell busca jutge de pau

L'Ajuntament obre el termini perquè es presentin candidats i, l'elecció, l'haurà d'aprovar el ple

En el mateix procés també s'escollirà el jutge substitut

Ser major d'edat, tenir nacionalitat espanyola, no estar immers en cap causa d'incapacitat ni d'incompatibilitat per a l'exercici de les funcions jurisdiccionals i tenir un currículum o relació de mèrits que convencin l'alcalde i els regidors. Aquestes són les quatre principals condicions que han de reunir les persones que aspirin a ocupar la plaça de jutge de pau de Calafell.

L'Ajuntament ha convocat el procés de selecció, que haurà de validar el ple municipal. Fins al dia 20 de gener, els aspirants poden presentar la seva sol·licitud a les oficines municipals. Es convoquen dues places: la de jutge titular i la de jutge substitut, i en tots dos casos els candidats han de reunir els mateixos requisits. Un cop presentades les candidatures, el govern municipal escollirà dues opcions i les sotmetrà a l'aprovació del ple. Per ser jutge de pau no fa falta ser llicenciat en dret. Tenen competència en l'àmbit civil, dels assumptes de quantia inferior als 90 euros.

En l'àmbit penal, poden actuar davant de determinades faltes contra les persones, el patrimoni contra els interessos generals, com ara les amenaces lleus, del deslluïment de béns immobles de domini públic o de la pertorbació lleu de l'ordre públic. Per llei també tenen atribuïdes competències en matèria de registre civil.

LA DATA

20.01.16
és la data màxima
d'admissió de candidatures per ocupar la plaça de jutge de pau titular i jutge substitut.

Un sou d'entre 250 i 350 euros

Els jutges de pau són compensats econòmicament per la seva activitat en els termes que estableixi la llei de pressupostos generals de l'Estat. Aquesta compensació, que varia segons el nombre d'habitants del municipi, és compatible amb les percepcions que ingressin provinents d'altres activitats professionals compatibles amb l'exercici del càrrec. En el cas de Calafell, com que és una població de més de 5.000 habitants, la quantitat que percebria el jutge de pau estaria entre els 3.000 i 4.000 euros anuals, això vol dir entre uns 250 i 350 euros al mes, sense dret d'atur ni d'alta a la Seguretat Social. La figura del jutge de pau, que s'escull per un període de quatre anys, ha estat llargament qüestionada, fins al punt que el projecte de reforma de la justícia impulsat per l'exministre Alberto Ruiz Gallardón i frenat pel mateix Mariano Rajoy ja en preveia la desaparició i l'assumpció de les seves limitades responsabilitats per part dels jutjats professionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró