Societat

L'Ajuntament de Banyoles no denunciarà de moment l'enverinament de gossos

L'alcalde no ho descarta, però diu que l'equip de govern prendrà una decisió al respecte si els Mossos detenen el responsable de les morts

L'Ajuntament de Banyoles no té previst presentar ara mateix cap denúncia per la mort per enverinament de vuit gossos i tres gats, el mes passat, a la ciutat, tot i l'alarma social que els fets han causat entre els amos de mascotes, entitats protectores dels animals i la comunitat de l'escola del Pla de l'Ametller, a prop de la qual van aparèixer els cadàvers dels gossos.

L'alcalde, Miquel Noguer (CiU), és del parer d'esperar a la conclusió de la investigació sobre l'autoria dels enverinaments [del cas se n'ocupen els Mossos d'Esquadra] i a continuació decidir “si s'actua o no sobre el cas”. “No podem posar el carro davant dels bous; sempre serem a temps a personar-nos en la causa”, diu l'alcalde. El principal partit de l'oposició, Junts per Banyoles-ERC, opina igual. “Quan es descobreixi qui ho ha fet es podria presentar la denúncia, de moment creiem que el consistori ha fet el que havia de fer en aquest cas”, va dir ahir la portaveu dels republicans, Roser Masgrau.

ICV i la CUP ho reclamen

ICV-Independents de Banyoles, que des del primer moment ha reclamat que el consistori presenti denúncia en nom de la ciutat, insistia ahir en aquesta petició. Fins i tot –va assenyalar el regidor dels ecosocialistes, Joan Luengo– no descarten presentar la denúncia ells mateixos. La CUP, per la seva banda, coincideix amb ICV a considerar que el consistori, com a institució que representa els banyolins, ha de presentar una denúncia. De moment, no són partidaris de presentar-la ells. “Això correspon a l'Ajuntament”, va dir ahir la regidora Sandra Pazos.

LA FRASE

No podem posar el carro davant dels bous; sempre serem a temps a personar-nos en la causa
Miquel Noguer
ALCALDE DE BANYOLES

LA XIFRA

8
gossos i tres gats
van morir enverinats, amb pocs dies de diferència, el mes passat, a Banyoles.

“Algú que ha fet justícia pel seu compte”

Dues setmanes després de la detecció dels primers animals morts per enverinament no hi ha notícies sobre qui ho ha fet. L'alcalde ha comentat la hipòtesi d'“algú que ha fet justícia pel seu compte”, donant per descomptat que es tracta d'un cas aïllat i que possiblement el verí va ser ingerit en un altre lloc i no pas al parc Manel Saderra, on van trobar els cossos. També recalca que l'equip de govern ha seguit els protocols necessaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia