Societat

El jutge anul·la la multa que la Delegació del Govern espanyol va imposar als Trabucaires de Cardedeu

El magistrat considera provat que les salves no anaven dirigides al regidor del PP Jaime Gelada que cap persona sense autorització va utilitzar els trabucs

La colla expressa la seva satisfacció per la sentència i demana que se'ls retornin els diners de la multa

El Jutjat Contenciós Administratiu número 15 de Barcelona ha deixat sense efecte la multa de 6.000 euros que la Delegació del Govern espanyol a Catalunya va imposar als Trabucaires de Cardedeu per l'actuació de la Festa Major del 2014.

El jutge considera provat que les salves polèmiques efectuades a prop del domicili del regidor del PP a Cardedeu Jaime Gelada es van disparar a l'aire i no anaven dirigides a cap persona, sinó que va ser trets “col·lectius a l'aire o al cel. Al seu parer, aquest fet “exclou qualsevol tipus d'activitat o actitud intimidatòria per part dels trabucaires”.

El magistrat també considera que cap persona sense autorització va agafar un trabuc durant l'actuació i que la Policia Local va estar present durant el recorregut. D'aquesta manera, el jutge deixa sense efecte la sanció de 6.000 euros imposada per la Delegació perquè nega els condicionants amb què se sustentava la sanció.

La sentència té el seu origen en la demanda presentada pels Trabucaires de Cardedeu per reclamar al govern espanyol el retorn de la multa de 6.000 euros pel cas de les salves. El judici es va celebrar fa unes setmanes a la Ciutat de la Justícia. La colla va defensar que no havien de pagar cap multa i va recordar que els Jutjats de Granollers i l'Audiència de Barcelona ja van considerar que no havien apuntat el regidor.

Els Trabucaires han emès un comunicat on manifesten la “gran satisfacció” i avisen que ara se'ls haurà de retornar els 6.000 euros que van pagar a finals de 2015. El grup lamenta “els mesos de neguits, de maldecaps que en alguns moments han afectat personal i anímicament membres de la colla i els seus familiars”. Segons expliquen, “ha estat una lluita constant per a explicar i demostrar la veritat d'uns fets que no haurien transcendit de la manera que ho han fet si no hagués estat per l'interès de determinades persones i determinades administracions a criminalitzar una mostra de cultura popular i festiva en pro d'uns determinats interessos polítics i partidistes”.

“Certament, el mal tràngol no ens el traurà ningú. Les despeses i costes de representació i assessorament jurídic tampoc. Però haver pogut arribar fins aquí i demostrar la veritat no té preu. Ara, anul·lada la sanció de 6.000 euros esperem que en breu es puguin també recuperar les tres llicències d'armes que van ser revocades pel mateix motiu”, conclou la nota.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona