Els Mossos i la Mancomunitat del Tenes signen un conveni per actuar quan s'enxampi menors amb drogues

El coordinador del projecte, David Sanitjas, ha destacat el «treball conjunt» de diversos cossos de seguretat, administracions i les educadores que atendran els joves. També ha avisat que la mesura no serà un sistema per només treure les multes: «Només es podrà aplicar una vegada. A més, tot aquell que comenci les sessions reeducatives haurà de venir amb ganes de tirar endavant. Si no és així, l'informe que s'enviarà als Mossos serà negatiu i acabarà pagant la multa».

Sanitjas ha explicat que les mesures educatives consistiran en una sèrie de tallers on s'intentarà detectar el grau del consum del jove. Segons ha assegurat, si es detecta que aquest consum és ocasional «la majoria de vegades el propi tràmit ja serveix com a càstig».

El coordinador del projecte també ha explicat que el pla en principi està pensat pel consum de cànnabis, el més corrent entre els joves d'aquesta edat, però ha reconegut que estan oberts a d'altres possibilitats.

Sanitjas també ha destacat la importància del paper de la família, i ha assegurat que cadascuna de les que es trobi en aquests casos de consum «es podrà implicar en el grau que vulgui».

Per la seva banda, el cap de l'ABP de Granollers, Lluís Estapé, ha destacat que aquest pla també servirà per ajudar els pares «que molts cops es troben que no saben què han de fer en aquests casos». Estapé, a més, ha destacat que amb aquest pla 'es tancarà el cercle «entre l'autoritat i els nois»: «Abans potser ens trobàvem que detectàvem el problema i s'actuava, però ara es podrà treballar amb el noi i tractar el problema», ha explicat.

Estapé, d'altra banda, ha explicat que el fet que l'acord se signi entre quatre pobles a la vegada és molt important: «Els joves no estan només en un poble. Així cobrim més possibilitats», ha destacat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins