Societat

La UGT demana la fi de la “bretxa salarial” entre homes i dones

El sindicat denuncia que el salari de les dones és un 24% més baix que el dels homes

La UGT reclama una llei de transparència salarial per lluitar contra les diferències

Coincidint amb el Dia per la Igualtat Salarial, el secretari general de la UGT de Tarragona, Joan Llort, i la secretària d'Igualtat i de Moviments Socials, Mar Vázquez, van denunciar la “bretxa salarial” que separa homes i dones. Segons l'Enquesta de Població Activa (EPA) del 2015, el salari de les dones a la demarcació de Tarragona va ser un 24% més baix que el dels homes en igualtat de condicions laborals.

Vázquez va recordar que una dona “ha de treballar un mes i mig més a l'any per cobrar igual que un home per fer la mateixa feina”. El sindicat reclama una llei de transparència salarial que obligui les empreses a fer accessibles els salaris per lluitar contra la desigualtat. Llort va denunciar que la llei de la reforma laboral genera molts problemes a l'hora de demanar baixes de maternitat o de paternitat a les empreses a causa de la “cultura de la por” provocada per la precarietat laboral. Llort va citar com a exemple que, a Catalunya, només un 5% dels homes va demanar els seus 13 dies de paternitat.

Actes del Dia de la Dona

La UGT presentarà el 8 de març, a dos quarts d'onze del matí, a la seu de Tarragona, una guia sobre temes d'igualtat i el protocol per a la prevenció i l'abordatge de l'assetjament sexual a l'empresa. A un quart d'una, es llegirà el manifest de CCOO i la UGT, a l'Estàtua dels Despullats; a la una, el Manifest Institucional de l'Ajuntament de Tarragona, i, a les sis, Mar Vázquez, farà una xerrada sobre assetjament juvenil al CMC de la Bisbal del Penedès.

LA XIFRA

33
dies
laborals són els que les dones han de treballar durant un any més que els homes per guanyar el mateix salari.

Manifestació del 8 de Març a Tarragona

La Plataforma 8 de Març –integrada per col·lectius del Camp de Tarragona– ha convocat pel 8 de març, a les set de la tarda, a la plaça Imperial Tàrraco, la manifestació amb el lema Ni silenciades ni explotades, vives i combatives. La representant de la plataforma, Itziar Lete, va explicar que l'objectiu és “denunciar la doble explotació i l'opressió del sistema capitalista”. Alhora, també condemnen “la violència masclista actual que arrabassa la vida de moltes dones”. Prèviament a la manifestació, s'organitzaran diversos actes. Avui, a les set del vespre, al Casal Sageta de Foc de Tarragona, es farà la xerrada Per què parlem de feminisme de classe?, a càrrec d'Isa Benítez, membre de la COS, que anirà acompanyada d'un recital de poesia feminista. Demà divendres, 4 de març, a les set, tindrà lloc a Reus un recital de poesia feminista a càrrec de l'Hora Violeta. Finalment, diumenge 6 de març, a les dotze del migdia, a la Canonja, es podrà gaudir d'una fideuada amenitzada per una actuació musical.

D'altra banda, la Plataforma 8 de Març ha denunciat que l'Ajuntament de Tarragona hagi retirat un cartell del col·lectiu Cau de Llunes, en què es denunciaven les desigualtats de les dones. L'assemblea feminista es queixa de “l'eficàcia” per retirar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES