Societat

Òrrius consulta tancar al trànsit el carrer Major el cap de setmana

Es podrà votar de manera presencial des d'aquest diumenge fins al 20 de març

Tot i no ser vinculant, l'Ajuntament ha assegurat que assumirà el resultat “si hi ha majoria de participació”

Òrrius ha convocat una consulta popular per decidir si es tanca al trànsit el carrer Major del municipi els caps de setmana i festius. Tal com va explicar l'alcalde, Jordi Rull (ERC), la idea de muntar una consulta sobre aquest assumpte va sorgir arran d'una instància presentada a l'Ajuntament per un veí del poble –acompanyada per 79 signatures– on es demana l'objecte de la pregunta. La instància presentada també inclou que el tall sigui de dos quarts d'onze del matí a dues del migdia. Tot i això, l'Ajuntament ha elaborat una consulta amb pregunta doble, ja que en cas de contestar amb el “no” a la qüestió de la qual és objecte el procés, es pot optar per respondre si es vol que es talli a la circulació al carrer Major només els diumenges i festius i d'onze del matí a dues del migdia.

Aquesta consulta popular començarà diumenge i durarà tota la setmana, fins al pròxim 20 de març, hi podran participar tots els habitants més grans de 16 anys empadronats al municipi així com aquells que tinguin un negoci a la zona afectada i n'acreditin la titularitat, que representa unes 500 persones. L'Ajuntament ja ha anunciat que els resultats es faran públics el mateix dia 20. A partir d'aquell moment, el consistori disposarà de dos mesos per expressar la resolució definitiva. Tot i que la consulta no té caràcter vinculant, l'alcalde d'Òrrius sí que ha afirmat que “si hi ha una majoria de participació que es decanta cap a una opció, el govern assumirà el resultat”. A més, Rull també va avançar que, en el supòsit que es faci efectiva la decisió de tancar la circulació al carrer Major, aquest fet no pot suposar, en cap cas, l'ocupació del mateix per cap element que obstaculitzi el pas. Així, el carrer quedaria com a zona de vianants, tot i que caldria respectar el pas de vehicles de serveis de persones amb mobilitat reduïda així com el dels ciutadans que disposin de garatge a la zona afectada. Un vigilant municipal vetllaria pel bon funcionament de les restriccions al trànsit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Activistes ruixen amb pintura diversos megaiots

Barcelona
societat

Relleu generacional a les catifes de flors d’Arbúcies

arbúcies
societat

El Campionat del Món de Bèlit de Sant Narcís es manté viu vint anys després

girona
religió

Sant Feliu celebra 20 anys de bisbat i 500 anys de la parròquia de Sant Llorenç

Sant Feliu de Llobregat
MOBILITAT

En servei, les primeres càmeres de control d’accés a la carretera vella de Calella

PALAFRUGELL
oci

Récord a l’aplec dels caragols

barcelona
GASTRONOMIA

Establiments com el Motel o l’Hotel Duran participen en la Ruta del Tast Surrealista

FIGUERES
SEGURETAT

Cremen deu autocaravanes en un incendi a Montcada i Reixac

barcelona

Pla per millorar el turisme a través de la transició energètica al Baix Empordà

GIRONA