Societat

L'alcalde de Barbens, suspès com a metge

Exercia a l'ambulatori del poble i l'ICS el va sancionar perquè prescrivia receptes de manera irregular

El jutjat contenciós administratiu de Lleida ha suspès per quatre anys en l'exercici de metge en la medicina pública l'alcalde de Barbens (Pla d'Urgell), José Luis Plaza. L'Institut Català de la Salut (ICS) el va sancionar per dues faltes lleus i dues faltes greus relaciones amb l'administració de receptes. Concretament, va fer servir receptes assignades a un altre metge, amb el segell d'un altre facultatiu, i també va facturar fàrmacs que no coincidien amb els administrats, contraindicats o que no tenien justificació de patologia, segons va revelar ahir el diari Segre.

L'ICS va dictar la sanció l'any 2012, i José Luis Plaza va presentar llavors un recurs contra aquesta decisió. En aquella ocasió, el jutjat del contenciós administratiu va acceptar les al·legacions de l'alcalde de Barbens i el 2014 va rebutjar les sancions per un defecte de forma: l'expedient sancionador s'havia tramitat fora del termini de sis mesos des del moment de la falta. L'ICS, però, va insistir en la sanció i el 2015 va presentar un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El tribunal va retornar el cas al jutjat contenciós de Lleida perquè es pronunciés sobre el fons de la demanda i, ara sí, el jutjat l'ha ratificat i ha donat la raó a l'ens sanitari públic, sancionant el facultatiu.

Sense efectes pràctics

La suspensió per quatre anys en l'exercici de la sanitat pública no tindrà efectes pràctics. L'alcalde es va retirar de la professió el 2012, el mateix any de la sanció de l'ICS, i ara ja fa un any que està jubilat. Tot i això, José Luis Plaza ha avançat que recorrerà contra la decisió judicial. Entre els arguments de Plaza figuren, segons ha detallat el diari Segre, que el jutge que ha ratificat ara la sanció no va presenciar la vista celebrada el 2012, i que l'actual sentència no ha tingut en compte les proves presentades per Plaza en aquella ocasió.

Plaza treballava a l'ambulatori de Barbens. Va deixar d'exercir en aquell ambulatori just en el moment de l'expedient sancionador de l'Institut Català de la Salut.

José Luis Plaza és militant d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i és alcalde de Barbens des de l'any 2000.

El veí de la granja Pifarré

José Luis Plaza també és protagonista d'un altre litigi: el que manté amb la granja Pifarré. Plaza és el propietari de la finca veïna a la granja que, després d'anys de servitud de pas, ha decidit tancar el camí que feia servir la granja per fer arribar els vehicles fins a l'explotació ramadera. Des de llavors tenen una pugna judicial i el camí resta tancat, amb problemes a la granja per alimentar els vedells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell
educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona