Societat

El govern avala el trasllat de la mesquita de Sant Hilari

El director general d'Afers Religiosos veu assenyat el canvi del planejament que autoritzarà els centres de culte a les zones industrials

Vendrell atribueix el recel dels veïns al desconeixement

La Generalitat avala el canvi de planejament urbanístic de Sant Hilari Sacalm per traslladar la mesquita –ara en un garatge del centre de 60 m². El director general d'Afers Religiosos del govern, Enric Vendrell, va dir ahir a Sant Hilari que la modificació del POUM, que ha aprovat inicialment l'equip de govern, és una proposta “assenyada i raonable”.

Vendrell va ser ahir al municipi de les Guilleries convidat per l'alcalde, Joan Ramon Veciana, després de la polèmica del ple del 28 de gener. L'equip de govern va aprovar, inicialment, l'autorització dels usos religiosos en les zones industrials, enmig del desacord dels veïns.

“Temors i angúnies”

El director general, que pertany al Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, va donar suport a l'Ajuntament i va valorar el recel d'alguns vilatans. “La societat té un gran desconeixement de les religions que s'han implantat els últims vint anys al país. Pràcticament no es coneixen, i és habitual que el desconeixement provoqui temors i angúnies”.

Vendrell, acompanyat del tècnic de la direcció general, Agustí Iglesias, es va reunir amb Veciana, els regidors Jordi Rotllant, Jordi Moragas, Judit Gómez i Cristina Tejedor. En la trobada van ser presents la directora territorial del departament, Maria Assumpció Rodríguez, i dues de les promotores de la incipient taula local de convivència.

En una roda de premsa conjunta amb Vendrell, l'alcalde va exposar que la tramitació urbanística del centre (amb l'aprovació definitiva i el vistiplau del Departament de Territori i Sostenibilitat) estarà a punt a la tardor. La llicència municipal serà, com a mínim, a finals d'any.

LA FRASE

La proposta [de Sant Hilari] és assenyada i raonable. Les ubicacions són a prop de l'entramat urbà
Enric Vendrell
DIRECTOR GENERAL D'AFERS RELIGIOSOS DE LA GENERALITAT

Un espai de 300 m² i tres alternatives

L'alcalde de Sant Hilari, Joan Ramon Veciana (Partit Independent de les Guilleries, PIG), va explicar que tenen tres ubicacions estudiades per a la mesquita. Va explicar que han parlat amb representants de la comunitat islàmica i que, de moment, descarten les naus del carrer Sant Jordi. Els veïns d'aquest carrer van mostrar el seu disgust per la possibilitat que el centre religiós se situés a tocar de casa seva en el ple del 28 de gener. Els musulmans busquen un espai d'entre 250 i 300 metres quadrats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia