Societat

societat

El fiscal denuncia dues persones per catalanofòbia a Twitter

El fiscal de delictes d'Odi i Discriminació, Miguel Ángel Aguilar, ha presentat dues denúncies, una als jutjats de Barcelona i l'altra als de Cerdanyola del Vallès, contra dos autors de piulades ofensives contra ciutadans catalans víctimes de l'accident aeri de Germanwings, a banda de derivar altres denúncies a fiscalies de l'Estat espanyol, d'on són originaris els suposats incitadors de la catalanofòbia.

La fiscalia de Barcelona va anunciar-ho ahir en un comunicat per aclarir les “inexactituds” de l'associació Drets, que també ahir assegurava en una altra nota que la fiscalia no s'havia pronunciat encara “un any després de l'accident”, sobre la denúncia que va presentar-li contra 55 piulades de 38 usuaris de Twitter per foment de l'odi en “burlar-se de les víctimes pel fet de ser catalanes”. La fiscalia precisa que va obrir diligències d'investigació el 27 de març del 2015, i van adjuntar-ne d'altres de l'Ajuntament de Barcelona. Hi afegeix que la investigació va ser donada als Mossos i, en vista de “la seva complexitat”, es va demanar a la Fiscalia General una pròrroga, i que la investigació es va tancar el 19 de febrer passat amb les dues denúncies, que ara es tramitaran als jutjats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia