Societat

Mig any sense llum a les cases de la Sareb d'Anglès

Tres veïns denuncien que van comprar fa mesos cases que Endesa diu que no poden tenir llum perquè la zona no està electrificada i se n'ha de fer càrrec el promotor

Tres veïns de la travessia Ramon Viñas d'Anglès fa mesos que estan sense electricitat, i de fet, des que van comprar els habitatges –en algun cas fa més de mig any– no han vist la llum. La història d'aquestes cases es remunta a l'any 2007, quan les va acabar de construir una empresa de Cornellà de Llobregat que posteriorment va fer fallida. Abans, però, l'empresa ja havia tramitat, amb èxit, la llicència de primera ocupació a l'Ajuntament. Durant anys no es van poder vendre, perquè el promotor va desaparèixer, l'Ajuntament desconeixia qui n'era el propietari, i els anys en terra de ningú van fer que les cases anessin quedant despullades per dins: tot el que s'hi podia robar va desaparèixer.

Finalment, es va aclarir que les cases eren propietat de la Sareb, que va començar a vendre-les a través de la immobiliària Solvia. El preu era llaminer. Natàlia Franco en va adquirir una l'agost de l'any passat per 65.000 euros, i ja va assumir que hauria de comprar tot el que li faltava a l'interior: des de la caldera de l'aigua calenta fins al forn de la cuina o els endolls i interruptors. Allò amb què no comptava és que no pogués tenir llum.

El mateix els va passar a dos compradors veïns. Tots ells, farts de tràmits burocràtics que sembla que no portin enlloc, han decidit denunciar el seu cas. “L'Ajuntament diu que no se'n pot fer càrrec, i Endesa ens diu que ho reclamem a Solvia o la Sareb”, explica Franco. Fonts de l'Ajuntament van explicar que quan els tècnics municipals van anar a fer l'informe per donar la llicència de primera ocupació, el 2007, es va comprovar “que les caixes de seccionament elèctric estaven posades”. “Les caixes hi eren, faltava només que Endesa fes arribar la llum als quadres elèctrics”, van dir les mateixes fonts. El problema és que amb tants anys de deixadesa els cables sembla que també han desaparegut.

Quan Franco va fer la sol·licitud de subministrament a Endesa, la companyia li va respondre que la petició s'havia anul·lat perquè no es podria oferir el servei ja que la zona no està electrificada.

Impotència dels veïns

Endesa i la immobiliària sembla que es passen la patata calenta. Per l'Ajuntament, caldria preguntar a Solvia com és que posa a la venda pisos que no poden tenir llum. “Hem estat mig any enviant burofaxs a Endesa, i arriba un punt que no sabem què fer”, exposa la veïna, que dorm a la casa però va a dutxar-se a casa dels pares.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia