Cada reunió del senat tarragoní costa a les arques municipals prop de 6.000 euros
En el seu primer any, els membres aproven la idea de crear-lo, però discrepen en els mètodes i en el funcionament poc àgil
El consistori tarragoní ha pagat una factura de 17.290 euros des que aquest òrgan de consulta i d'assessorament de l'alcalde es va constituir ara fa tot just un any. La despesa del 2008, en què es va celebrar l'assemblea de constitució i la primera reunió de treball després d'una visita per tota la ciutat, va ascendir a 10.964 euros i, de moment, aquest any, de les arques municipals ja han sortit 6.326 euros més.
Tot i que els càrrecs no són remunerats i tampoc no existeix cap dieta per a cap dels 38 senadors, l'equip de govern justifica les despeses, emparant-se en el fet que, al marge de les medalles amb què van ser obsequiats, cal pagar-los el desplaçament fins a Tarragona –en el cas dels legats, que resideixen a fora–, els dinars de treball i tots els pagaments derivats de les reunions.
Idea brillant, metodologia poc útil.
El tenor Àngel Odena –legat– va subratllar la rellevància d'aquest òrgan de consulta: «No volem fer de floreros, tot i que l'organització no acaba de ser la millor. Trobo que li falta una mica d'agilitat.» Odena va exemplificar-ho, en assenyalar: «Tots volem fer coses per la ciutat, però de vegades no sabem com canalitzar les nostres propostes.»
Per l'arquitecte i legat Josep Maria Buqueras, potser hauran de passar tres o quatre anys perquè el senat tarragoní funcioni a ple rendiment: «Com volen que siguem eficaços si només ens reunim tres cops a l'any?» El gerontòleg i pretor Antoni Guerra insisteix que «cal perfilar millor la metodologia de treball i la cadència de les reunions».
Treball més específic, en comissions.
La portaveu municipal, Begoña Floria, admet que el funcionament no és el més idoni, però descarta que el senat tarragoní passi a treballar en comissions: «Desvirtuaria la naturalesa del senat.»
Propostes i suggeriments.