Societat

ÚRSULA BARRUFET

EX PRESIDENTA DEL CLUB HARLEY-DAVIDSON DE LLEIDA

“Als 40 anys em vaig treure el carnet per dur lamoto”

“Vaig anar als EUA convidada per Harley; va ser una visita instructiva en què ens van ensenyar tant la fàbrica com el museu on hi ha la moto d'Elvis i es recorda els temps del cantant i la seva vestimenta; en aquell lloc tot és màrqueting”

“En la societat hi ha masclisme, però a poc a poc va canviant; ara hi ha més dones motards”

Amant de les Harley
Diuen que els amants de les motocicletes Harley-Davidson tenen alguna cosa especial, els agrada el dolç soroll de les seves màquines i, especialment, estan orgullosos de dur les seves motos sempre lluentes i netes. La seva marca és que ni el mínim rastre de polsim o fang embruti les seves cavalcadures. Úrsula Barrufet gaudeix del seu temps lliure fent quilòmetres asseguda al seient de la seva Harley. Sentir el vent a la cara mentre, amb llibertat, va deixant enrere el camí és una de les sensacions que més li agraden. Però, compromesa amb el seu poble des de la regidoria de Benestar Social, també intenta ajudar la ciutadania.
Em dic Úrsula perquè el meu
padrí estava fascinat amb l'actriu
Ursula Andress

Úrsula és una dona activa, té cinquanta anys, s'ocupa del seu bar, el Jordi, és regidora de Benestar Social, té cura dels seus fills, ja per merèixer, i encara li queda temps per voltar amb la seva Harley, assistir a tots els actes de les quinze associacions que hi ha al poble i fer vida de parella amb el seu home.

Vostè va ser presidenta de l'Associació Harley-Davidson de Lleida.
Sí, vaig començar la presidència amb quaranta socis i en deixar-la fa poc i després de sis anys en el càrrec teníem cent socis.
Per què no ha continuat?
En ser regidora de l'Ajuntament havia de deixar pas a una altra persona, continuo sent-ne sòcia però me n'he quedat al marge. Crec que hi ha d'haver canvis i donar l'alternativa a altra gent.
Com va arribar a la presidència del club?
Vaig ser presidenta per casualitat. Tot eren homes i jo he estat l'única dona en un món masclista, però ens vam entendre, i n'estic molt contenta ja que fins i tot gent radical finalment em va donar suport. Quan em van triar hi havia dos grups antagònics i uns i altres van pensar en mi com a persona neutral. Crec que la van encertar perquè sempre hem fet pinya.
Té una Harley?
Sí. Als quaranta anys em vaig treure el carnet per conduir la moto. Abans anava sempre al seient del darrere, però vaig decidir que jo també volia anar al del conductor i portar la moto.
Ha visitat la casa central de Harley als EUA. Com és que hi va anar?
Vaig anar a Milwaukee convidada per la casa Harley-Davidson. Va ser una visita instructiva en què ens van ensenyar tant la fàbrica com el museu, on hi ha la moto d'Elvis Presley i es recorda els temps del cantant i la seva vestimenta. En aquell llocs tot és màrqueting; de vegades sembla una secta. Allà res és humà, tot és publicitat. Vam estar-hi quatre dies durant els quals van ser molt generosos, ens ho van pagar tot i ens van explicar quèés l'empresa i com tot gira al seu voltant.
Durant anys a Barcelona s'ha celebrat una reunió d'amants de les motos Harley. Ara ja no es farà. Què ha passat?
Els de Harley es miren els números i ja fa uns anys que a Barcelona no hi guanyen el que voldrien, malgrat que els primers anys van anar molt bé pel que fa a beneficis. Sembla que la monotonia d'estar molts anys al mateix lloc ha fet que la gent no trobi nous al·licients per venir. Cal motivar de nou el personal, i trobar millors resultats econòmics. I és simplement per això que canvien de ciutat per fer la reunió d'amants de les Harley, no és per motius polítics sinó tan sols econòmics.
La societat, en general, és molt masclista. A les dones ens permeten fer poques coses?
Ho és, però trobo que a poquet
a poquet va canviant. Els homes han après a viure i a valorar la parella i veig que hi ha una mica de canvi. Ara, per exemple, hi ha moltes més dones motards, les noies joves no tenen tanta por, i saben que no tot està fet, encara que també en veig algunes que sembla que estan cedint les conquestes guanyades. El meu consell és que no s'adormin a la palla i que espavilin.
Passejant pels bulevards de Los Angeles és habitual trobar famosos conduint una Harley. A Barcelona es pot trobar el Màgic Andreu. Es coneixen?
Sí, va venir al poble amb motiu de la festa major i va visitar-me al bar que regento en assabentar-se que jo també era del grup d'amants de la Harley. Em va fer molta il·lusió. És una persona molt divertida a qui admiro pel seu treball i per la tasca solidària que fa ajudant nens amb malalties.
Al seu poble no deu haver-hi cap altra Úrsula...
Em dic Úrsula perquè al meu padrí li agradava Ursula Andress. Va quedar fascinat en veure-la sortir de l'aigua amb aquell biquini blanc en el primer film de James Bond.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA