Societat

Veïns d'Alella recuperen una de les cases ocupades

Aprofitant que era buit, la propietària entra a l'habitatge on s'havia instal·lat una de les famílies de la Mina i fa canviar el pany

Veïns i afectats demanen explicacions sobre aquests i altres casos d'ocupació a l'alcalde

Un grup de veïns d'Alella van recuperar dijous al vespre, i per iniciativa pròpia, una de les cases de la població que en les últimes setmanes havien estat ocupades per famílies evadides arran de l'assassinat, el gener passat, d'un jove del barri de la Mina. Van entrar a l'habitatge –situat al carrer Teià de la urbanització Mar i Muntanya i que, segons afirmen, feia dos o tres dies que estava buit–, van treure al carrer els mobles, electrodomèstics i altres objectes dels ocupes i van demanar a un manyà que canviés el pany.

L'acció es va produir de manera espontània, després que un grup d'una trentena de persones, entre les quals hi havia la propietària de la casa, anessin a l'Ajuntament a trobar l'alcalde, Andreu Francisco (ERC), per demanar-li explicacions sobre l'actuació del consistori en aquest i en altres casos d'ocupació que s'han produït al municipi arran d'aquest cas, que va propiciar l'arribada, a finals de febrer, de 32 persones entre adults i nens. Com que havia de començar el ple ordinari del març, l'alcalde va citar els veïns a una reunió que s'acabaria celebrant després de la sessió a Can Lleonart, i va ser aleshores quan alguns dels assistents van decidir acompanyar la propietària a recuperar l'habitatge. Segons alguns testimonis, la dona va obrir la porta del garatge i, en entrar a la casa, se la va trobar buida, tot i que amb els llums encesos. També expliquen que una patrulla de la policia local es va presentar al lloc dels fets, però no va intervenir. El fet que a la cuina hi hagués menjar podrit avala la teoria que els ocupants feia dies que no hi eren. Tot seguit, la comitiva va treure els objectes al carrer, on continuaven ahir; algunes persones, al migdia, se'ls van anar emportant. “Això no és de ningú”, va afirmar a aquest diari un home que va acabar carregant una rentadora, una butaca i alguns mobles en una furgoneta. A pocs metres de l'escena, una veïna expressava sentiments contraposats per la situació viscuda en les últimes setmanes. “Es veien bona gent, i no hi hem tingut problemes, però estaven ocupant una casa que no era seva”, va assegurar.

Reunió amb l'alcalde

Al vespre, un cop acabat el ple, l'alcalde es va reunir amb els veïns que l'esperaven a Can Lleonart, i amb alguns que van tornar després de la recuperació de la casa. Allà, Francisco els va exposar les accions que l'Ajuntament ha portat a terme en el marc de col·laboració amb la Generalitat, i que són les que es van explicar fa dues setmanes des del consistori.

Ahir el govern municipal no va voler fer declaracions sobre els fets de dijous a la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia