Societat

Una vintena d'activitats per rebre la floració a Miralcamp

Firacamp, la festa de la floració, arriba diumenge a la tercera edició amb propostes relacionades amb l'agricultura, els productes de proximitat i els encants d'aquest poble del Pla d'Urgell

Serà només la tercera edició, però Miralcamp espera complir les expectatives i superar els 5.000 visitants dels primers anys. La fira Firacamp, dedicada a l'agricultura, els productes de proximitat i els encants d'aquest municipi del Pla d'Urgell, obre demà les portes (a les 20 hores) a càrrec de Jaume Sió, subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària; Josep M. Huguet, president del Consell Comarcal, i Melcior Claramunt, alcalde de la localitat. Aquest vespre, però, hi haurà una proposta prèvia: un concert acústic amb Joan Reig i Sergi Esteve al casal cultural.

La tercera edició de Firacamp o festa de la floració tindrà aquest any una seixantena d'expositors, segons explica l'alcalde del municipi, Melcior Claramunt. Aquesta xifra suposa una “continuïtat respecte a l'edició de l'any passat i un salt quantitatiu si ho comparem amb la primera, que va tenir una quarantena de parades”, explica Claramunt.

Durant la jornada de diumenge hi ha previstos diversos tallers, com ara un de cultiu i reproducció de plantes medicinals, o un d'aliments per prevenir i plantes per curar, tots dos a càrrec de Jordi Pedrós, vicepresident i soci de Dolça Revolució. També s'ha programat una exhibició amb falcons, a càrrec de Lluís Culleré i Jordi Ortiz, al passeig dels Països Catalans.

L'última activitat programada és un taller d'estampació de fulles i flors de plantes i arbres de la comarca, amb Mar Pallàs. En total, des de dimecres fins al seu tancament, la fira inclourà una vintena d'activitats.

Pel que fa a les novetats, l'edició d'enguany incorpora a les propostes d'altres anys un tast de vins, partides simultànies d'escacs, un vermut musical, la caravana de ruquets pel terme municipal “que permetrà observar la floració dels arbres” i un taller de jocs infantils.

Dades d'interès

Diumenge, de 10 a 20 hores, al passeig del poliesportiu, mercat local de productes artesans Gustum. I inflables per a la mainada.

El cost de la participació en els tallers i en la caravana de ruquets és d'1 euro.

www.firademiralcamp.cat

Primera fira al Miracle amb la mel com a protagonista

m.j.r.

Amb la dolçor de la mel com a eix central, diumenge tothom que vulgui tindrà l'oportunitat de compartir la gastronomia i el patrimoni de Riner (Solsonès) en un entorn tan majestuós com el Miracle. En la primera edició de la Fira de la Mel, els organitzadors volen omplir la plaça del Santuari del Miracle amb cursos d'elaboració de productes, tallers per a la mainada, una exposició de material antic i un esmorzar popular (ous ferrats i pernil amb mel). Al llarg del matí hi haurà tastos de diferents tipus de mel i de tapes que contenen aquest ingredient, elaborades pels restaurants del municipi i un ampli ventall d'expositors que donaran vida a la mostra. A més, els restaurants Sant Ponç, El Forn de Su, El Villaró del Bosc i el Restaurant del Miracle ofereixen menús centrats en la mel els caps de setmana fins al 17 d'abril. La comissió de la fira destaca “la feina feta per tots els col·laboradors, en especial tothom qui ha cedit material per a l'exposició i als quatre restaurants del municipi que, amb els tastets i el menú especial de la mel, aporten consistència i singularitat a la nostra gastronomia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet