Societat

Els Tres Tombs d'Anglesola reuniran 365 cavalleries

Un carro d'agència de Vilanova i la Geltrú estirat per sis cavalls i la presència de dotze mossos d'esquadra vestits amb uniforme de gala, principals novetats de la desfilada de diumenge

La 33a edició de la festa dels Tres Tombs reunirà a Anglesola unes 365 cavalleries de tot Catalunya. Segons explica Mingo Macià, president de la Societat de Sant Antoni Abat d'Anglesola des de fa 33 anys, “enguany hi haurà 65 carruatges i unes 300 cavalleries, entre muntats i enganxats”. Lluiran durant la desfilada de diumenge al migdia, l'acte central d'una celebració que inclou moltes altres propostes.

Demà al matí obrirà portes la Fira de Cavalls Creuats i Equipaments mentre que a la tarda ho farà el Mercat Art-Alimentari (el que abans es coneixia com a Fira Medieval), que omplirà el centre històric d'Anglesola amb una seixantena de parades de productes agroalimentaris i d'artesania. El mercat tindrà ambientació teatral i musical. Com a novetat, enguany, el programa incorpora un cros hípic, el trofeu Coca-cola. Tindrà lloc dissabte a la tarda al polígon industrial.

La jornada central de la celebració en homenatge al món del carro, les muntures i les tasques de camp vinculades als animals de tir arribarà diumenge. A partir de les dotze del migdia, als Tres Tombs d'Anglesola s'hi podran veure els millors carros i cavalls de la demarcació de Lleida. “Enguany –destaca Macià– tindrem un carro d'agència de Vilanova i la Geltrú estirat per sis cavalls, cosa que no acostuma a veure's, a més del carro de tir de la societat de Sant Antoni Abat, de 4.200 quilos de pes.” L'entitat, com ja és habitual, participarà en la desfilada amb els més de vint carros de càrrega i passeig que ha recuperat en els darrers anys.

La lluïda desfilada permet al visitant gaudir d'un recorregut nostàlgic de gran atractiu visual. Cada any, entre 12.000 i 15.000 persones es concentren al centre d'aquesta vila de l'Urgell per presenciar la desfilada, que fa tres voltes als dos quilòmetres cent metres de recorregut. Per això, els tradicionals Tres Tombs s'allargaran unes dues hores. Hi haurà la presència de diverses autoritats polítiques locals i comarcals. La comitiva estarà encapçalada per dotze mossos d'esquadra vestits de gala. La jornada de diumenge es completarà amb la Fira d'Equipaments Hípics i el Mercat Art-Alimentari, una missa prèvia a la desfilada i el posterior dinar de germanor.

Una festa més participativa i oberta als joves

M.J.R.

La Societat de Sant Antoni Abat vol fer la festa dels Tres Tombs “més participativa i oberta als joves d'Anglesola i de la comarca“. Així, un dels plats forts de d'enguany és el concert jove que se celebrarà demà a les 11 de la nit al poliesportiu. Anirà a càrrec de La Terrasseta de Preixens, un grup format per set músics que ofereixen una gran varietat de ritmes i estils musicals, i dels Comandants de Tros. Així mateix, dissabte se celebrarà la primera Trobada de Cassoles elaborades per les diferents colles d'Anglesola. Hi ha un total de sis colles inscrites. L'Ajuntament també elaborarà una cassola i vendrà tiquets de racions per tal d'obrir la festa a tothom que ho vulgui. Mentrestant, els infants podran donar tombs amb carro pel poble.

Durant el cap de setmana es podran visitar també diverses exposicions a les golfes de Cal Gassol, com una mostra de fotografies locals i la de pessebres i maquetes a escala de cases d'Anglesola. Per la seva part, a l'Espai del Carro els visitants hi trobaran antics carros, carruatges i estris del món rural.

Dilluns es farà el sorteig del 33è Carro Carregat de Fato, amb coincidència amb els quatre últims números del sorteig de l'ONCE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar